Universiteit Leiden

nl en

Pieter Slaman

Universitair docent

Naam
Dr. P.J. Slaman
Telefoon
+31 70 800 9953
E-mail
p.j.slaman@fgga.leidenuniv.nl

Pieter Slaman is onderwijs- en beleidshistoricus. In 2018 verscheen ‘In de regel vrij. 100 jaar politiek rond onderwijs, cultuur en wetenschap’. Eerder publiceerde hij over de geschiedenis van studiefinanciering en studiebeurzen in Nederland.

Meer informatie over Pieter Slaman

Pieter Slaman is onderwijs- en beleidshistoricus. Zijn belangrijkste werken zijn In de regel vrij. 100 jaar politiek rond onderwijs, cultuur en wetenschap (2018), dat verscheen bij het honderdjarig bestaan van het ministerie van OCW; Kansen in het koninkrijk. Studiebeurzen 1815-2015  (2016) en Staat van de student (2015) over de geschiedenis van studiefinanciering in Nederland.

Pieter Slaman studeerde geschiedenis met een minor politicologie aan de Universiteit Leiden van 2004 tot en met 2008. De masteropleiding 'History of political cultures and national identities' rondde hij af met een scriptie over de Nederlandse en Zwitserse neutraliteitspolitiek tijdens de Eerste Wereldoorlog. In 2008-2009 volgde hij de masteropleiding 'European Union Studies', die hij afrondde met een scriptie over internationale samenwerking ter verbetering van de waterkwaliteit van de Rijn. Van 2006 tot 2010 was hij student-assistent van prof. dr. Willem Otterspeer, hoogleraar universiteitsgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. In die functie verrichte hij archiefonderzoek voor de publicatie van het vierde deel van de serie Groepsportret met dame, over de geschiedenis van de Leidse universiteit. Ook werkte hij mee aan de verzorging van Otterspeers boek Het bolwerk van de vrijheid. De Leidse universiteit in heden en verleden (2008). 

Als universitair docent is hij werkzaam bij het Leiden University Dual PhD Centre.

Nevenwerkzaamheden

Pieter Slaman is bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap, en lid van de werkgroep Jong KNHG

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague
Kamernummer A3.04

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie