Universiteit Leiden

nl en

Pieter Slaman over het afhaken van buitenpromovendi

Veel buitenpromovendi stoppen voortijdig met hun promotietraject. Pieter Slaman reageert op het nieuws in ScienceGuide. ‘Dat komt omdat het psychologisch te zwaar is om in isolatie en zonder sparringspartner aan een proefschrift te werken.’

Exacte cijfers over de uitval zijn er niet, maar Slaman benadrukt in ScienceGuide dat de uitval waarschijnlijk zeer groot is. ‘De uitval is vermoedelijk enorm, en met enorm, dan bedoel ik dat de grote meerderheid van de buitenpromovendi faalt. Dat is een verlies voor iedereen. Voor de promovendus die er heel veel tijd en energie insteekt. En voor de universiteit, die er ook begeleidingstijd in heeft gestoken. We moeten met z’n allen ons best doen om dat te verbeteren, zodat het slagingspercentage omhoog gaat.’

Lees het volledige artikel op ScienceGuide.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.