Universiteit Leiden

nl en

Pieter Slaman spreekt zich bij BN DeStem uit over generatie pechstudenten

Coronacrisis, prestatiedruk, woningnood, en financiële ellende. De huidige generatie studenten heeft het zwaar te verduren. Pieter Slaman, universitair docent en universiteitshistoricus, spreekt zich hierover uit.

De pandemie valt zwaar op de al belemmerde huidige generatie van studenten. Ze hebben het volgens Slaman zwaar te verduren. Door de druk van de prestatiemaatschappij en een toekomst met woningnood, klimaatcrisis en studieschuld in zicht, loopt de spanning hoog op bij studenten. Door de pandemie en vele lockdowns kunnen ze deze spanning nergens kwijt. ‘Studeren aan een universiteit moet ook een sociale opvoeding zijn, maar nu krijgen ze alleen de theorie. De rest van hun leven is kreupel geslagen.’

Meer weten?

Het volledige artikel met o.a. Pieter Slaman is terug te lezen op de website van BN DeStem.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.