Universiteit Leiden

nl en

Legal Business Game genomineerd voor Gouden Zandloper

Het project, waarbij studenten spelenderwijs kennismaken met de praktijk van het ondernemingsrecht, is genomineerd in de categorie Innovatief Juridisch Onderwijs.

De Gouden Zandlopers worden jaarlijks uitgereikt aan initiatieven waarbij juridische innovatie centraal staat. Dat gaat zeker op voor de Legal Business Game, die werd ontwikkeld door de afdeling Ondernemingsrecht: onder begeleiding van advocaten richten studenten in teams een bedrijf op. Het team dat uiteindelijk de hoogste inkomsten binnenhaalt, is de winnaar.

De afdeling Ondernemingsrecht vindt het een enorme eer om te zijn genomineerd voor een Gouden Zandloper, zegt onderzoeker en projectcoƶrdinator Jessie Pool. 'Als afdeling werken we iedere dag hard aan het realiseren van innovatief onderwijs op een hoog niveau en het is mooi om te zien dat deze ontwikkelingen ook buiten de wetenschappelijke wereld worden opgemerkt. Onze dank gaat ook uit naar de partijen die betrokken zijn bij de totstandkoming van de game, zoals advocatenkantoren TeekensKarstens en de Brauw Blackstone Westbroek.'

Legal Business Game

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De Legal Business Game is gericht op het opleiden van de jurist van de toekomst, vertelt Pool. 'Omdat in de game rekening wordt gehouden met de transformatie van de juridische dienstverlening, verwerven studenten vaardigheden die noodzakelijk zijn op de steeds veranderende juridische arbeidsmarkt. Uniek aan de game is dat de praktijksimulatie is gekoppeld aan het inhoudelijke en theoretische onderwijs waardoor studenten hun inhoudelijke kennis direct in de praktijk kunnen brengen. Daarnaast zorgt het spelelement ervoor dat studenten betrokken zijn bij de Game.'

Op 26 maart weten we of de Legal Business Game daadwerkelijk in de prijzen is gevallen. Dan worden de Gouden Zandlopers uitgereikt in de Kromhouthal in Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.