Universiteit Leiden

nl en

Sofia de Jong

Promovendus

Naam
S.W.M. de Jong
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
s.w.m.de.jong@law.leidenuniv.nl

Sofia de Jong is sinds 1 november 2023 verbonden aan de afdeling Ondernemingsrecht als PhD-candidate. Haar empirisch-juridische onderzoek richt zich op de vraag hoe het ondernemingsrecht effectief het gedrag van bestuurders kan beïnvloeden om duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Meer informatie over Sofia de Jong

Sofia de Jong is in 2016 gestart met de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij in 2017  toegelaten tot Honours College Law. Deze bachelor en Honours heeft zij in 2020 afgerond. Hierna heeft Sofia de masters Civiel Recht en Ondernemingsrecht (cum laude) gevolgd aan de Universiteit Leiden, die zij in 2023 heeft afgerond.  

Tijdens haar studie heeft Sofia als student-tutor LLP-bijeenkomsten verzorgd voor eerstejaarsstudenten en is zij van 2020 tot 2023 als student-assistent verbonden geweest aan de onderzoeksgroep Empirical Legal Studies. Ook heeft Sofia stage gelopen en is zij werkstudent geweest bij advocatenkantoren (Nederlands en internationaal). Daarnaast heeft zij een onderzoeksstage gedaan bij de afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden. Verder heeft zij een semester gevolgd aan de Rechtenfaculteit en de faculteit Business & Economics aan de Università di Bologna via Erasmus+.

Vanaf november 2023 is Sofia aangesteld aan het Instituut voor Privaatrecht als PhD-candidate bij de afdeling Ondernemingsrecht. Haar empirisch-juridische onderzoek richt zich op de vraag hoe het ondernemingsrecht effectief het gedrag van bestuurders kan beïnvloeden om duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.