Universiteit Leiden

nl en

Olaf van Vliet op NU.nl over arbeidsmigranten en brede welvaart

Wat zou er gebeuren als er minder arbeidsmigranten zouden werken in Nederland? Hoogleraar economie Olaf van Vliet bespreekt deze vraag op NU.nl.

Hij stelt dat het van belang is om naar dit vraagstuk te kijken vanuit een ‘breed perspectief op maatschappelijke welvaart’. In een dergelijke benadering wordt gekeken naar verschillende effecten. Zo zou het voor werkgevers moeilijker worden om vacatures te vervullen. Dit zou nadelige consequenties hebben voor sectoren als de land- en tuinbouw en de distributiecentra. Vervolgens zou dit ook kunnen leiden tot hogere prijzen voor consumenten. Een ander aspect dat van belang is, zijn de gevolgen voor de druk op de woningmarkt.  

Lees het volledige artikel op de website van NU.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.