Universiteit Leiden

nl en

Olaf van Vliet bespreekt personeelstekorten op Omroep West: over onbenut arbeidspotentieel en hogere lonen

Personeelstekorten worden in de hele samenleving ervaren. Ziekenhuizen die de roosters niet rond krijgen, basisscholen die een dag in de week dicht gaan en treinen die uitvallen. Maar hoe komt dat eigenlijk? Hoogleraar economie Olaf van Vliet geeft uitleg op Omroep West.

Ook bespreekt hij de mogelijkheden om de personeelstekorten te verkleinen. Zo gaat hij in op de vraag in hoeverre arbeidsmigratie en robotisering uitkomst kunnen bieden. Verder gaat hij in op het onbenut arbeidspotentieel en op de gevolgen van de personeelstekorten voor de loonontwikkeling.

Lees het hele artikel hier:
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4605560/geen-personeel-te-vinden-oplossing-verhoog-de-lonen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.