Universiteit Leiden

nl en

De populairste Leidse #Twitterhelden

30 juni was de Dag van de Sociale Media. Hierbij presenteren we de populairste twitterende wetenschappers van de Universiteit Leiden én de populairste tweets van de universiteit.

Populairste twitterende wetenschappers: nummer 1: Freek Vonk

Op eenzame hoogte staat bioloog Freek Vonk, verbonden aan Naturalis en gastonderzoeker bij de universiteit. Hij heeft maar liefst 92.069 volgers. Hij twittert enthousiast over bijzondere dieren die hij tegenkomt en schuwt ook persoonlijke belevenissen als zijn avonturen met Eva Jinek niet. @FreekVonk

 

Na een razend populaire getweete foto van een middeleeuws manuscript met kattenpootjes kreeg de mediëvist er ineens 1000 volgers bij.

Nummer 2: Erik Kwakkel

Na een razend populaire getweete foto van een middeleeuws manuscript met kattenpootjes kreeg de mediëvist er ineens 1000 volgers bij.

Boekwetenschapper Erik Kwakkel trekt 13.327 volgers. Met zijn opmerkelijke tweets – middeleeuwse droedels, bijzondere vondsten van unieke manuscripten - haalt hij zelfs de wereldpers, zoals CNN en National Geographic. @Erik_Kwakkel

 

 

 

 

Nummer 3: Robert Vermeiren

Hoogleraar Kinder-en Jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren geeft kritisch en betrokken commentaar op ontwikkelingen in zijn vakgebied en daarbuiten. 7.444 volgers. @RobertVermeieren

 

 

 

Nummer 4: Marc van Oostendorp

Taalvirtuoos Marc van Oostendorp, hoogleraar Fonologische Microvariatie, is een hartstochtelijk blogger en twitteraar. Geeft taaladviezen en gevat repliek op alles wat met taal te maken heeft. 2.815 volgers. @fonolog

 

 

 

 

Nummer 5: Remco Breuker

Wie zich afvraagt hoe het met Noord-Korea gaat, moet hoogleraar Koreastudies Remco Breuker volgen. Hij belicht belangrijke ontwikkelingen en onderbelichte aspecten in deze regio. Ook ander wereldnieuws volgt hij op de voet. 2.580 volgers. @Koryoinleiden

Rector is razende reporter

Rector magnificus Carel Stolker heeft 1.435 volgers. Hij is de ultieme razende reporter van de universiteit (maar staat nog niet in de Twittergids). Of het nu bij oraties, hoog bezoek in het Academiegebouw of de Nacht van Kunst en Kennis is, meestal volgt nog tijdens de bijeenkomst een sprankelende tweet, dikwijls met foto. @CarelStolker

Tweet Carel Stolker bij kunstzinnige waterinstallatie op expositie Global Imaginations: Singelwater #Leiden is zeer goed te drinken. Blijkt ook de volgende dag nog. ow.ly/2btEbxow.ly/i/brzcF #freedom440

Tweet Carel Stolker bij kunstzinnige waterinstallatie op expositie Global Imaginations: Singelwater #Leiden is zeer goed te drinken. Blijkt ook de volgende dag nog. ow.ly/2btEbxow.ly/i/brzcF #freedom440

Wie missen we?

Wie Universiteit Leiden of Leiden University niet voluit heeft geschreven in zijn of haar twitterbio, verschijnt niet in de ranglijst van de Twittergids. Bent u zo'n wetenschapper, medewerker of student? Pas uw bio aan en laat u toevoegen in de Twittergids.

Populairste tweets

Het protest tegen de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs, de benoeming van Job Cohen tot bijzonder hoogleraar en een afbeelding van de inaugurele processie ter ere van de oprichting van de universiteit. Dit waren de onderwerpen die in 2015 vanuit @UniLeiden, het corporate account van de universiteit, het meest door anderen werden geretweet. De top 3 meest geretweete Nederlandstalige berichten in cijfers:
 

1. Protest tegen aanslag op Charlie Hebdo. 36 keer geretweet, 8 favorites

2. Aanstelling bijzonder hoogleraar Job Cohen. 30 retweets, 6 favorites

3. Inaugurele processie ter ere van de verjaardag van de universiteit. 24 retweets, 6 favorites

(CR/LvP)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.