Universiteit Leiden

nl en

International Studies (BA)

Wil je meer weten over globalisering? In de Engelstalige bachelor International Studies van Universiteit Leiden kies je een wereldregio en bestudeer je hoe de globalisering met andere regio’s en landen de geschiedenis, cultuur, economie en politiek beïnvloedt. Daarnaast leer je ook een van de belangrijke talen uit die regio spreken en schrijven. Bovendien doe je waardevolle academische en persoonlijke vaardigheden op, waarmee je goed voorbereid de volgende stap in je carrière zet.

Keuze uit regio's en landen

In je eerste jaar kies je een van de wereldregio’s als specialisatie, en je kiest ook welke taal uit dat gebied je wilt leren:

  • Afrika: Arabisch, Berber, Frans, Portugees, Swahili
  • Oost-Azië: Japans, Koreaans, Mandarijn-Chinees
  • Europa: Duits, Frans, Nederlands, Portugees, Spaans
  • Latijns-Amerika: Portugees, Spaans
  • Midden Oosten: Arabisch, Modern Hebreeuws, Perzisch, Turks
  • Noord-Amerika: Frans, Spaans
  • Rusland en Eurazië: Russisch
  • Zuid-Azië en Zuidoost-Azië: Hindi, Indonesisch

Brede opleiding

International Studies is een brede, driejarige Engelstalige opleiding. Door de impact van mondiale processen op wereldregio's te bestuderen via vier disciplines (geschiedenis, cultuur, economie en politiek), is International Studies een unieke, multidimensionale bachelor met volop mogelijkheden om persoonlijke interesses te ontwikkelen. In je derde jaar krijg je een unieke kans om de kennis die je opdoet direct in de praktijk toe te passen. Je volgt het consultancy vak PRINS (Practising International Studies). In een team met medestudenten werk je aan oplossingen voor vragen die zijn aangedragen door grote internationale en nationale organisaties zoals Unilever, UNESCO, UN Women, Starbucks, Philips, European Space Agency en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Campus Den Haag

De bachelor International Studies valt binnen de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. Je volgt dit programma op onze campus in Den Haag, samen met studenten van over de hele wereld. Door de kleine mentorgroepen en de persoonlijke aandacht van de docenten, zul je je snel thuis voelen binnen ons programma.

De Bachelor International Studies is Engelstalig. Bezoek de Engelstalige pagina van International Studies.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.