Leiden Leadership Programme

Over ons

Het Leiden Leadership Programme (LLP) is onderdeel van de Honours Academy en verzorgt het Nederlandstalige honourstraject voor masterstudenten. De focus in dit programma ligt op het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten en het leren kennen van organisatiestructuren.

Het LLP is van start gegaan in 2010 en biedt sindsdien jaarlijks één Nederlandstalig traject aan, dat start in september en een collegejaar duurt. Het programma is toegankelijk voor masterstudenten van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2013 biedt de Honours Academy daarnaast ook een Engelstalig traject aan voor (internationale) masterstudenten, daarover is meer te lezen op de website van het International Leiden Leadership Programme (ILLP).

Samenwerking met partners

De Universiteit Leiden werkt voor het Leiden Leadership Programme samen met diverse groep (maatschappelijke) organisaties. Op die manier biedt het LLP studenten de kans om kennis te maken met organisaties, in die bedrijven praktijkervaring op te doen en ontwikkelen de studenten organisatiesensitiviteit. Door samen te werken met deze partners, biedt het LLP een volwaardigde voorbereiding op het werken in de praktijk. Meer over de partners is te vinden op de pagina voor bedrijven.

Adviesraad

De adviesraad van het Leiden Leadership Programme bestaat uit:

Prof.dr.mr. Jan Adriaanse
Em.prof.dr. Christien Brinkgreve
Prof.dr. Henk Dekker
Prof.dr. Henk te Velde
Prof.dr. Sandra Groeneveld
Prof.dr. Dirk van Dierendonck

Studentleden
Linde Jansen
Esli Verhegge

Examencommissie

De examencommissie van het Leiden Leadership Programme bestaat uit:

Prof.dr. Anton RaapVoorzitter (Geneeskunde/LUMC)
J.E. Bakker MASecretaris
Dr. Monika Baár (Faculteit Geesteswetenschappen)
Mr.dr. Armin Cuyvers (Faculteit der Rechtsgeleerdheid)
Prof. dr. mr. Jan Adriaanse (Faculteit der Rechtsgeleerdheid)
Dr. Dimiter Toshkov (Faculty of Governance and Global Affairs)

Meer informatie over de examencommissie is te vinden op de website van de Honours Academy.