Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Leadership Labs

In het Leadership Lab (4 EC) tackel je een vraagstuk van een van onze partnerorganisaties en ontwikkel je belangrijke leiderschapsvaardigheden in de praktijk.

Praktijkopdracht

In het Leadership Lab (november-juni) ga je ervaring opdoen met leiderschap in de praktijk. In interdisciplinaire teams tackel je een vraagstuk van een organisatie die jullie hulp inschakelt. Je krijgt hierbij begeleiding van ervaren praktijkdocenten.

Het Leadership Lab is een professionele, laagdrempelige setting om praktijkervaring op te doen. Je ontwikkelt samenwerkingsvaardigheden met mensen van diverse (studie)achtergronden en ontdekt jouw unieke bijdrage aan een team. Zo leer je wat leiderschap voor jou betekent.

Vraagstukken

Het vraagstuk waarmee jij en je groepsgenoten aan de slag gaan, is verbonden aan een maatschappelijke thema als duurzaamheid, inclusiviteit, welzijn of veiligheid. Leiderschap is immers geen doel op zich: je kunt het inzetten als middel, om bij te dragen aan iets dat je belangrijk vindt. 

Voor de praktijkopdracht ga je aan de slag met een vraagstuk bij één van onze partnerorganisaties. Enkele voorbeelden van vraagstukken:

  • Hoe kunnen we burgers motiveren om hun tuin duurzaam in te richten?
  • Hoe kunnen we het top-management meer divers en inclusief maken?
  • Wat kunnen we doen om de mentale gezondheid van onze thuiswerkende medewerkers te verbeteren?
  • Hoe kan mijn organisatie omgaan met datalekken, cybercrime of crisisbeheersing?

Vaardigheden

Het Leadership Lab biedt een uitgelezen kans om wat je geleerd hebt in de eerdere trainingen in praktijk te brengen. Denk aan vaardigheden als goed luisteren, helder communiceren, samenwerken en conflicten oplossen. 

Tijdens het Leadership Lab reflecteer je in kleine groepen op de geleerde vaardigheden en jouw impact. Dit doe je onder leiding van een ervaren docent. Wat je tijdens deze bijeenkomsten leert, kun je direct toepassen in de lopende praktijkopdracht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.