Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Aanmelding en selectie

Vanaf 1 september 2024 kun je je weer aanmelden voor het nieuwe cohort. Vul ons interesseformulier in om op de hoogte te blijven!

Interesseformulier

Interesse in het Leiden Leadership Programme voor 2024-2025? Bewijs je toekomstige zelf een dienst en vul alvast het interesseformulier in. Je ontvangt een reminder om je aan te melden voor het programma en een uitnodiging voor de Orientation Seminar in september. 

Selectiecriteria

Voor het LLP zoeken we een groep studenten met diverse disciplines en interesses die zich in het volgende herkennen:

 • Je volgt een masteropleiding aan de Universiteit Leiden, de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam gedurende het studiejaar 2023-2024;
 • Je hebt ruimte om naast je reguliere masteropleiding een intensief extra traject te volgen;
 • Je hebt de ambitie en motivatie om meer te leren over leiderschap, zowel theoretisch als praktisch;
 • Je hebt belangstelling voor de maatschappij en je bent nieuwsgierig om over de grenzen van je eigen discipline te kijken en samen te werken met studenten uit andere vakgebieden;
 • Je wilt graag samen met andere studenten verschil maken in een concrete uitdaging waar een organisatie voor staat;
 • Je bent bereid tot kritische reflectie op je eigen ontwikkeling;
 • Je hebt goede studieresultaten behaald tijdens je bacheloropleiding (>7,0 of een vergelijkbare score met het gebruik van een ander beoordelingssysteem) of een verklaring waarom deze ontbreken.

Aanmelden en deadlines

De inschrijvingen voor het studiejaar 2023-2024 zijn open vanaf 1 september 2023. In verband met een strakke planning voor het uitvoeren van de selectie is het belangrijk dat je je vóór de aanmelddeadline aanmeldt. De aanmelddeadline is 4 oktober 2023, 22.00 uur.

Bij aanmelding vragen wij je om jouw geprefereerde voertaal door te geven voor jouw Leadership Lab. Ook vragen we je om een top 4 te maken van het Leadership Lab en van de keuzemodules die je het liefst zou willen volgen. Het programmateam zet zich in om zoveel mogelijk studenten in te delen bij de eerste en tweede keuzes.

Bij aanmelding vragen we naar je hoofdopleiding. Twijfel je over de naam van je hoofdopleiding? Bekijk dan deze lijst.

Studenten kunnen zich vanaf 1 september 2023 aanmelden via het registratiesysteem van de Honours Academy, daar de motivatievragen in te vullen en een aantal bijlagen aan te leveren. De benodigde bijlagen zijn:

 • Je curriculum vitae, van maximaal 2 A4, waarin je benoemt:
  • welke opleidingen je tot nu toe gevolgd hebt (namen, instituten, data);
  • welke extracurriculaire activiteiten je hebt ondernomen in verschillende contexten, met een nadruk op die met maatschappelijke impact. Dit kan bijvoorbeeld gaan over bijbaantjes, commissies, stages, vrijwilligerswerk, (mantel)zorgtaken, eigen bedrijven of een verblijf in het buitenland;
 • Een gecertificeerde kopie van je studieresultaten uit je bacheloropleiding (een uSis-uitdraai wordt niet geaccepteerd).

Selectie

De selectie vindt plaats op basis van de schriftelijke inzendingen en wordt direct na de aanmelddeadline in gang gezet. Er is plek voor circa 200 studenten. Ieder studiejaar kunnen we een klein aantal studenten van de TU Delft en de EUR toelaten.

De Dean van de Honours Academy benoemt ieder jaar de selectiecommissie. De selectiecommissie adviseert de Dean over welke kandidaten toegelaten zouden moeten worden.

Toelating

Je hoort uiterlijk 23 oktober (twee weken voor de start van het programma) of je bent toegelaten. Zo snel mogelijk na je toelating volgt je rooster.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.