Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Aanmelding en selectie

Hebben we jouw interesse in het Leiden Leadership Programma (LLP) gewekt en heb je het komende studiejaar ruimte om een extra uitdaging aan te gaan? Meld je dan aan! Het LLP heeft jaarlijks één startmoment, 7 november, en eindigt in juni.

Selectiecriteria

Voor het LLP zoeken we een groep studenten met diverse disciplines en interesses die zich in het volgende herkennen:

 • Je volgt een masteropleiding aan de Universiteit Leiden, de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam gedurende het studiejaar 2022-2023;
 • Je hebt ruimte om naast je reguliere masteropleiding een intensief extra traject te volgen;
 • Je hebt de ambitie en motivatie om meer te leren over leiderschap, zowel theoretisch als praktisch;
 • Je hebt maatschappelijke belangstelling, belangstelling om over de grenzen van je eigen discipline te kijken en belangstelling om samen te werken met studenten uit andere vakgebieden;
 • Je wilt graag samen met andere studenten verschil maken in een concrete uitdaging waar een organisatie voor staat;
 • Je bent bereid tot kritische reflectie op je eigen ontwikkeling;
 • Je hebt goede studieresultaten behaald tijdens je bacheloropleiding (>7,0) of een verklaring waarom deze ontbreken.

LLP oriëntatieseminar

Op 22 september 2022 tussen 19:00 en 21:00 organiseren we een LLP oriëntatieseminar. Tijdens deze avond zullen we uitgebreider uitleggen wat het programma inhoudt en kun je al je vragen stellen. De precieze locatie wordt later via mail bekendgemaakt. Meld je hier aan.

Aanmelden en deadlines

De inschrijvingen voor het studiejaar 2022-2023 zijn open vanaf 1 september 2022. In verband met een strakke planning voor het uitvoeren van de selectie is het belangrijk dat je je vóór de aanmelddeadline aanmeldt. De aanmelddeadline is 30 september 2022.

Ontvang je graag een update wanneer de inschrijvingen voor 2022-2023 open zijn? Laat je e-mailadres dan hier achter.

Bij aanmelding vragen wij je om jouw geprefereerde voertaal door te geven voor jouw Leadership Lab. Ook vragen we je om een top 3 te maken van het Leadership Lab en van de keuzemodules die je het liefst zou willen volgen. Het programmateam zet zich in om zoveel mogelijk studenten in te delen bij de eerste en tweede keuzes.

Bij aanmelding vragen we naar je hoofdopleiding. Twijfel je over de naam van je hoofdopleiding? Bekijk dan deze lijst.

Studenten kunnen zich vanaf 1 september 2022 aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en een aantal bijlagen aan te leveren. De benodigde bijlagen zijn:

 • Je motivatieformulier (download het bestand, open het in Adobe, kies indien nodig “enable all features”, vul het in en sla het op);
 • Je curriculum vitae, van maximaal 2 A4, waarin je benoemt:
  • welke opleidingen je tot nu toe gevolgd hebt (namen, instituten, data);
  • welke extracurriculaire activiteiten je hebt ondernomen in verschillende contexten, met een nadruk op die met maatschappelijke impact. Dit kan bijvoorbeeld gaan over bijbaantjes, commissies, stages, vrijwilligerswerk, (mantel)zorgtaken, eigen bedrijven of een verblijf in het buitenland;
 • Een gecertificeerde kopie van je studieresultaten uit je bacheloropleiding (een uSis-uitdraai wordt niet geaccepteerd).

Selectie

De selectie vindt plaats op basis van de schriftelijke inzendingen en wordt direct na de aanmelddeadline in gang gezet. Er is plek voor circa 200 studenten. Ieder studiejaar kunnen we een klein aantal studenten van de TU Delft en de EUR toelaten.

De Dean van de Honours Academy benoemt ieder jaar de selectiecommissie. De selectiecommissie adviseert de Dean over welke kandidaten toegelaten zouden moeten worden.

Toelating

Je hoort uiterlijk 24 oktober (twee weken voor de start van het programma) of je bent toegelaten tot het programma. Zo snel mogelijk na je toelating volgt je rooster.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.