Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Aanmelding en selectie

Inschrijven voor het Leiden Leadership Programme is mogelijk voor studenten die een masteropleiding volgen of gaan volgen aan de Universiteit Leiden, de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het Leiden Leadership Programme heeft jaarlijks één startmoment: september. Het is niet mogelijk om in februari in het programma in te stromen.

Meeloopdagen

Helaas zijn beide meeloopdagen vol. Mocht je de opname van de meeloopdag willen ontvangen, laat het ons weten via de mail (leadership@ha.leidenuniv.nl).

Op donderdag 6 mei (17:15-19:00) en maandag 17 mei (19:15-21:00) vinden de meeloopdagen van het Leiden Leadership Programme plaats. Tijdens deze meeloopdagen krijg je informatie over het programma in een korte algemene introductie en huidige LLP-studenten vertellen wat over hun ervaringen en is er ruimte voor vragen. Ook kun je ervaren hoe het onderwijs in het LLP is in korte proefonderdelen. 

Wil je je aanmelden voor deze meeloopdag? Vul dan dit formulier in.

Inschrijvingen geopend

De inschrijvingen voor het Leiden Leadership Programme van aankomend studiejaar zijn nu geopend.

Selectiecriteria

Voor het Leiden Leadership Programme zoeken we een groep studenten met diverse achtergronden en interesses die zich in het volgende herkennen:

 • Motivatie en ruimte om naast de masteropleiding een intensief extra traject te volgen;
 • Ambitie en motivatie om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen in de praktijk;
 • Belangstelling om over de grenzen van hun eigen discipline te kijken, samen te werken met studenten uit andere vakgebieden en met maatschappelijke belangstelling;
 • Studenten die willen experimenteren in een uitdagende praktijkomgeving;
 • Bereidheid tot kritische reflectie op eigen ontwikkeling;
 • Goede studieprestaties in de bacheloropleiding of een verklaring waarom deze ontbreken.

Studenten die zich in deze omschrijving kunnen herkennen, passen bij het Leiden Leadership Programme en kunnen zich daarvoor één keer per jaar aanmelden. 

Aanmelden en deadlines

Studenten kunnen zich vanaf heden aanmelden voor het Leiden Leadership Programme 2021-2022 door het aanmeldformulier in te vullen en een aantal bijlagen aan te leveren. Benodigde bijlagen:

 • Motivatiebrief geschreven volgens het format in de motivatiebrief pdf (download het bestand, open het in adobe en sla het op);
 • Curriculum Vitae, van maximaal 2 A4, waarin je benoemt:
  • welke extracurriculaire activiteiten je hebt ondernomen in verschillende contexten, met een nadruk op die met interpersoonlijke interactie. Dit kan bijvoorbeeld gaan over bijbaantjes, commissies, stages, vrijwilligerswerk, commissies, (mantel)zorgtaken, eigen bedrijven of verblijf in het buitenland;
  • de gegevens van je opleidingen tot nu toe (namen, instituten, data etc.);
 • Afschrift (gecertificeerde kopie) van studieresultaten uit bacheloropleiding (en evt. masteropleiding tot nu toe).

Bijlagen die niet digitaal verstuurd kunnen worden, kunnen in tweevoud worden verstuurd naar:
Honours Academy 
Postbus 331  
Sterrewachtlaan 11 
2311 GP Leiden

De deadline voor aanmelding is 25 mei 2021. Studenten die zich aanmelden horen half juni of ze worden toegelaten tot de volgende fase van de selectie.

Selectie

Op basis van de schriftelijke aanmeldingen wordt een deel van de studenten uitgenodigd voor de volgende fase van de selectie. Deze bestaat uit een groepsopdracht en een kort selectiegesprek, wat in totaal ongeveer een uur duurt, en zal op 22, 23, 24 of 25 juni 2021 plaatsvinden. Tijdens het gesprek wordt gekeken of een student in de groep 'Leadership-studenten' past. Het in een team werken aan de praktijkopdracht is onder andere een belangrijk onderdeel van het programma. Studenten die deze fase succesvol doorlopen zullen worden toegelaten tot het Leiden Leadership Programme.

Toelating

Studenten krijgen uiterlijk in juli te horen of ze zijn toegelaten tot het Leiden Leadership Programme. Daarna volgen ook de data van de eerste bijeenkomsten en het rooster (voor zover bekend).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.