Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Programma

Het LLP biedt jou de kennis, inzichten en vaardigheden om impact te maken op professioneel en maatschappelijk vlak.

Doelen van het programma

  • Je verwerft grondige kennis van leiderschapstheorieën en de praktische toepassing ervan in uiteenlopende disciplines
  • Je kunt onderbouwde afwegingen maken in leiderschapsvraagstukken, met oog voor maatschappelijke, wetenschappelijke en ethische verantwoordelijkheden
  • Je versterkt je vermogen om effectief leiderschap uit te oefenen in professionele en maatschappelijke context, met aandacht voor het creëren van positieve impact
  • Je bent in staat verworven kennis en vaardigheden op het terrein van leiderschap zelfstandig verder te ontwikkelen tijdens je loopbaan. 
  • Je bouwt een waardevol professioneel netwerk op door interactie met inspirerende leiders, professionals en medestudenten.

Opzet

Het Leiden Leadership Programme bestaat uit 15 EC en omvat een vast basisgedeelte genaamd LLP Essentials (5 EC), aangevuld met een Leadership Lab (4 EC) en twee keuzemodules (elk 3 EC) (zie studiegids). 

Het programma vindt plaats tussen november en juni. Al het onderwijs vindt plaats in de avonden tussen 17:15 uur en 19:00 uur en tussen 19:15 uur en 21:00 uur, bij hoge uitzondering ook op zaterdagen van 10.15 – 14.00 of 11.15 – 15.00 uur. Daarnaast streven we ernaar om zoveel mogelijk onderwijs on campus te organiseren en geldt een fysieke aanwezigheidsplicht voor alle onderdelen.  

Programmaopzet 2023-2024 (klik in de hoek rechts bovenin om in te zoomen). Wijzigingen voor 2024-2025 voorbehouden.

Voertaal

De voertaal van het programma is Engels. Het Leadership Lab wordt ook in het Nederlands aangeboden.

Toetsing

De cijfers die je hebt behaald voor ieder programmaonderdeel (de LLP Essentials, één Leadership Lab en twee keuzemodules) resulteren samen in je eindcijfer voor het LLP. Het onderwijs van het LLP valt onder de examencommissie van de Honours Academy van de Universiteit Leiden. 

NBStudiepunten die je haalt bij het LLP zijn extracurriculair en kunnen niet gebruikt worden binnen keuzeruimtes van je reguliere studie of minor. 

Kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het programma.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.