Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Programma

Het Leiden Leadership Programme (LLP) is een éénjarig honoursprogramma voor masterstudenten van de Universiteituit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. In dit programma word je door middel van seminars, vaardigheidstrainingen en een praktijkopdracht toegerust met de nodige kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van leiderschap om zo je maatschappelijke impact te vergroten.

Doelstellingen

De doelstellingen van het programma hebben betrekking op het vergaren van kennis en inzicht, werken aan vakoverstijgende vaardigheden en het ontwikkelen van een oordeelsvorming rondom relevante leiderschapsvraagstukken:

  • Je vergaart kennis over leiderschapstheorieën en doet empirisch onderzoek naar leiderschap in verschillende disciplines en over actuele leiderschapsvraagstukken, en je leert deze toe te passen bij de analyse van actuele vraagstukken in je eigen discipline;
  • Je leert te beschikken over vaardigheden die nodig zijn om impact en effect te hebben op dagelijkse situaties;
  • Je ontwikkelt een kader voor het afwegen van keuzes in leiderschapsvraagstukken en kan – op basis van dat kader – reflecteren op je bijdrage binnen een professionele en maatschappelijke context. 

Voertaal

De voertaal van het programma is Engels. Het Leadership Lab wordt ook in het Nederlands aangeboden.

Programmaopzet

Het Leiden Leadership Programme bestaat uit 15 EC en omvat een vast basisgedeelte genaamd LLP Essentials (5 EC), aangevuld met een Leadership Lab (4 EC) en twee keuzemodules (elk 3 EC).

Het programma vindt plaats tussen november en juni. Al het onderwijs vindt plaats in de avonden tussen 17:15 uur en 19:00 uur en tussen 19:15 uur en 21:00 uur, bij hoge uitzondering ook op zaterdagen van 10.15 – 14.00 of 11.15 – 15.00 uur. Daarnaast streven we ernaar om zoveel mogelijk onderwijs on campus te organiseren en geldt een fysieke aanwezigheidsplicht voor alle onderdelen.

Meer gedetailleerde informatie over het programma en het rooster vind je in de studiegids. Het rooster wordt jaarlijks tegen het einde van de zomer bekendgemaakt.

Programmaopzet 2022-2023 (klik in de hoek rechts bovenin om in te zoomen). Wijzigingen voor 2023-2024 voorbehouden.

Toetsing

De cijfers die je hebt behaald voor ieder programmaonderdeel (de LLP Essentials, één Leadership Lab en twee keuzemodules) resulteren in je eindcijfer voor het LLP.

Aan het einde van het programma heb je:

  • veel geleerd over leiderschapstheorie
  • leiderschapsvaardigheden geoefend en ontwikkeld
  • je eigen sterke en zwakke punten leren kennen
  • geleerd op welke manier je effectief impact kunt maken in een organisatie
  • bijzondere mensen ontmoet en je professionele netwerk gestart
  • 15 EC extracurriculair onderwijs op je diplomasupplement en een honourscertificaat gekregen

NB: Studiepunten die je haalt bij het LLP zijn extracurriculair en kunnen niet gebruikt worden binnen keuzeruimtes van je reguliere studie of minor

Kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het programma.

Interesse?

Vul dit formulier in en blijf op de hoogte van nieuws en de opening van de inschrijvingsperiode voor het Leiden Leadership Programme in het academisch jaar 2023-2024.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.