Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Alumni aan het woord

Hoe is het om mee te doen aan het Leiden Leadership Programme? Alumni delen hun ervaringen: 'Je leert dingen over leiderschap en kan die ook meteen in de praktijk brengen.'

Rush (politicologie en rechten)

Het LLP heeft me geleerd hoe waardevol constante reflectie is. Leiderschap is als spiergeheugen - het is essentieel dat je het op dagelijkse basis inzet. Dankzij het LLP heb ik ervaren dat het ook leuk kan zijn om fouten te maken en te leren van mislukkingen. Voor mij persoonlijks was actief luisteren een leiderschapsdoel. Het LLP heeft me geleerd dat niet de kwantiteit, maar de kwaliteit van het luisteren ertoe doet. 

Hajo (North American Studies)

Ik wilde meer handvatten hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik vond het heel leuk dat je te horen kreeg van leiders, bijvoorbeeld in de politie, hoe zij dingen aanpakken. Wat ik leerde over conflictsituaties: heel veel mensen willen uiteindelijk tot een oplossing komen, dus probeer je in een ander te verplaatsen en kijk hoe je er samen uitkomt. Maar daarvoor moet wel eerst de emotie van tafel. Soms is het goed om even pauze te nemen.

Zakia (Industrial Ecology)

Wat mij aansprak in het LLP is dat je dingen leert over leiderschap en die ook meteen in de praktijk kan brengen. Een unieke en mooie combinatie. 

Ik leerde dat er heel veel verschillende persoonlijkheidstypen zijn. Je gaat een hele andere manier kijken naar collega’s en groepsdynamiek. Je leert begrijpen waarom de een sterk gefocust is op het project in plaats van op elkaar. Of waarom iemand grapjes tussendoor maakt en de harmonie probeert te bewaren. Daardoor ga je alle soorten teamgenoten wat meer waarderen. Dat zie ik ook terug in mijn (vrijwilligers)werk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.