Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Centre

Onderwijs

Het LLC draagt bij aan zowel initieel onderwijs over publiek leiderschap in de bachelor, master en honours programma’s, als aan post-academische opleidingen voor professionals.

Enkele van de vakken en opleidingen waar het LLC bij betrokken is:

Binnen de Master Management van de Publieke Sector bestuderen studenten hoe publieke organisaties zich effectief kunnen organiseren om complexe maatschappelijke problemen het hoofd te bieden. In deze Masteropleiding komen thema’s als organisatie en management, politiek en bestuur en beleid en besluitvorming aan bod. Binnen het curriculum biedt het Leiden Leadership Centre een specialisatie aan op het gebied van leiderschap en gedrag in organisaties. 

De track Public Management and Leadership is een specialisatie binnen de brede masteropleiding Public Administration. In deze specialisatie maken studenten kennis met theoretische kennis en praktische vaardigheden die ten grondslag liggen aan effectief management en leiderschap in de publieke sector. Vanuit het Leiden Leadership Centre worden vakken aangeboden over HRM en veranderleiderschap in de publieke sector.

Ambitieuze bachelorstudenten maken in het honours programma: 'Tackling Global Challenges' kennis met de grootste maatschappelijke uitdagingen van nu en de toekomst. Vanuit het Leiden Leadership Centre wordt het vak ‘Public Leadership Consulting’ verzorgd. Binnen dit vak doen studenten kennis op over leiderschap in complexe organisaties en analyseren zij een actuele casus aan de hand van een praktijkopdracht. Het vak wordt afgesloten met een presentatie en een beleidsadvies aan de betrokken partner. Aan dit vak zijn ook de LLC-partnerorganisaties verbonden. 

Het Leiden Leadership Programma is een honours-programma waar ambitieuze masterstudenten de kans krijgen om aan de hand van seminars, assessments en reflectie hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen

Onze post-academische opleidingen voor professionals worden ontwikkeld met het Centre for Professional Learning.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.