Universiteit Leiden

nl en

Institute of Security and Global Affairs

Onderwijs

Het Institute of Security and Global Affairs (ISGA) biedt onderwijsprogramma’s aan op bachelor- en masterniveau. Tevens zijn er minoren, wordt er online onderwijs aangeboden en is er onderwijs voor professionals.

 • Bachelor Cybersecurity & Cybercrime (Start september 2025)
  Sinds 2022 worden er in verhouding al meer mensen in Nederland slachtoffer van cybercrime dan van ‘normale’ criminaliteit. De nieuwe bachelor Cybersecurity & Cybercrime leidt jou op tot allround cyberexpert, zodat jij de strijd met cybercriminaliteit kan aangaan.
 • Bachelor Security Studies 
  Veiligheidsbedreigingen zoals terrorisme en cybercriminaliteit behoren tot de meest urgente problemen van onze tijd. Tijdens de Engelstalige bacheloropleiding Security Studies bestudeer je de veiligheidsuitdagingen van de 21ste eeuw en leer je strategische oplossingen te ontwikkelen voor een complexe wereld.
   
 • Master Crisis and Security Management (CSM)
  Terwijl crises als gevolg van terrorisme, burgeroorlogen en natuurrampen het wereldnieuws domineren, is het niet vreemd dat veiligheid en crisismanagement - inclusief de perceptie van risico's - boven aan de maatschappelijke en bestuurlijke agenda's staan.
   
 • (Advanced)  Master International Relations and Diplomacy
  Dit tweejarige Advanced MSc IRD-programma biedt je een unieke combinatie van academisch onderwijs in internationale betrekkingen en politieke wetenschappen, met praktisch onderwijs en training in internationale onderhandelingsvaardigheden en diplomatie.
   
 • (Executive)  Master Cyber Security
  De executive masteropleiding Cyber Security is multidisciplinair. In de opleiding gaat aandacht uit naar zowel technologische als juridische, bestuurskundige, economische en psychologische aspecten van digitale veiligheid.
 • Terrorisme, Recht en Veiligheid opleidingen
  Het Centre for Professional Learning biedt opleidingen voor hogeropgeleide professionals: starters, ervaren professionals en leidinggevenden. In het themagebied Terrorisme, Recht en Veiligheid worden verschillende programma's aangeboden.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.