Universiteit Leiden

nl en

Institute of Security and Global Affairs

Over

Het Institute of Security and Global Affairs (ISGA) is een wetenschappelijk instituut, gespecialiseerd in veiligheidsvraagstukken. Het ISGA is ingebed in de Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Het ISGA is ontstaan uit het Centre for Terrorism and Counterterrorism (CTC) en het Centre for Global Affairs.

Medewerkers van het instituut houden zich bezig met interdisciplinair onderzoek en onderwijs binnen het internationale wetenschappelijke veld van security studies. De benadering van veiligheidsvraagstukken is glocaal, dat wil zeggen dat de lokale, nationale, transnationale en globale impact in samenhang wordt bestudeerd en geanalyseerd.

Dit onderzoek en onderwijs vindt plaats in de stad Den Haag, het bestuurlijke centrum en de derde grote stad van Nederland, maar ook de Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid. Om die reden vindt er een inspirerende interactie plaats tussen dit wetenschappelijk instituut en andere kennisinstellingen, de overheid, de private sector en NGO’s.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.