Universiteit Leiden

nl en

Tatiana Afanassjewa-publiekslezingen over natuurkunde

De Tatiana Afanassjewa-lezingenreeks is een reeks publiekslezingen op woensdagavonden waarvoor iedereen met natuurkundige belangstelling van harte is uitgenodigd.

De lezingenreeks begon met de lezing van 19 februari 2021 van Margriet van der Heijden over 'Denken is Verrukkelijk', haar dubbelbiografie van de natuurkundigen Paul Ehrenfest en zijn vrouw Tatiana Afanassjewa. Afanassjewa was, naast Ehrenfests echtgenoot en klankbord, een zelfstandig werkende wetenschapper, met bijdragen in de thermodynamica en de didactiek van de wiskunde. Maar omdat er in het Leiden van een eeuw geleden vrijwel geen ruimte was voor vrouwen in de wetenschap, was er voor Afanassjewa geen baan, en ook geen wetenschappelijke erkenning.

Deze lezingenreeks is tijdelijk gestaakt. Wanneer er weer lezingen plaatsvinden zullen deze zichtbaar zijn aan de rechterzijde van deze pagina.

Praktische informatie

Praktische informatie
 

Locatie De Sitterzaal
Tijdstip 19:30-21:00 op woesndagavonden
Frequentie Ongeveer 1 keer per maand
Voertaal Nederlands
Aanmelden Belangstellenden kunnen zich inschrijven om aanwezig te zijn of om de live-stream te volgen via de link in de afzonderlijke aankondigingen.
Bijzonderheden Voor iedereen toegankelijk   

Eerdere lezingen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.