Universiteit Leiden

nl en

Kaiser Lente Lezingen

Dit is een jaarlijkse serie publiekslezingen op de plek die het hart vormt van de Sterrenkunde in Leiden: de Oude Sterrewacht.

In deze monumentale sterrenwacht gelegen in de botanische tuin van de universiteit nodigen wij ieder jaar een aantal onderzoekers uit de sterrenkunde uit om op begrijpelijke wijze te vertellen over hun fascinatie en hun onderzoek. U kunt hier voor uzelf of als uitje met uw vrienden, familie en anderen luisteren naar al het interessants dat de fenomenen en verschijnselen die ons bestaan hier op Aarde mogelijk maken te bieden hebben. Voor deze lezingen is geen voorkennis vereist!

Praktische informatie
 

Locatie De Oude Sterrewacht
Tijdstip 13:15 - 16:00
Frequentie Wekelijks op zaterdag in maart
Voertaal Nederlands
Aanmelden Ja, reserveer hier tickets

Programma

De lezingen starten om 14:00 en duren 45 minuten, na elke lezing is er 15 minuten lang gelegenheid om vragen te stellen. De lezingen zijn voor iedereen. Voor wie wil, is er achteraf de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door de Oude Sterrewacht.

Het programma van de lezing is als volgt:

Tijd Activiteit
13:15 - 14:00 Ontvangst met koffie, thee en koekjes
14:00 - 15:00 Lezing
15:15 - 16:00 Rondleiding door de Sterrewacht
16:00 Sluitingstijd Sterrewacht

Tickets

De kaarten voor de lezingen kosten €4,- per persoon per lezing. Wanneer je ook een rondleiding wil doen, kan je een combi-ticket kopen voor €8,-.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Kaiser Lente Lezingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.