Universiteit Leiden

nl en

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden (NGL) is een vereniging voor geïnteresseerden in natuurwetenschappelijke en medische onderwerpen die in een gemoedelijke sfeer kennis met elkaar willen opdoen, gepaard met levendige discussies.

Het NGL organiseert elk jaar vijf hoogwaardige lezingen op het gebied van biologie, scheikunde, biofarmaceutische wetenschappen, geneeskunde, milieuwetenschappen, natuurkunde, wiskunde, informatica, sterrenkunde, archeologie en/of geologie voor alumni en (oud-)medewerkers van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en het Leids Universitair Medisch Centrum én voor geïnteresseerden uit de regio Leiden. Het Gezelschap is op 20 april 1870 opgericht door een aantal enthousiaste Leidse hoogleraren.

Lezingen toegankelijk voor iedereen

Hoewel het NGL een vereniging is, zijn de lezingen toegankelijk voor iedereen. Wel worden frequente lezingbezoekers aangemoedigd om lid te worden. Het lidmaatschap is € 15 euro per jaar en hiervoor krijgt een lid voor elke lezing een tijdige uitnodiging in zijn of haar mailbox en gratis toegang tot de jaarlijkse excursie die exclusief voor leden is.

Meer over het NGL

Praktische informatie
 

Locatie De Sitterzaal, Niels Bohrweg 2, Leiden
Tijdstip Donderdagavond, 19:30
Frequentie 5 x per jaar
Voertaal Nederlands, 1 x per jaar Engels
Aanmelden Via formulier bij aankondiging 
Bijzonderheden    Koffie en thee aanwezig


NB Per lezing kan deze informatie wisselen, lees daarom altijd de informatie in de aankondiging in de agenda. 

Kijk oude lezingen terug in het archief

Naar het archief
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.