Universiteit Leiden

nl en

Lancering The Hague Global Futures Hub: Innovatie en Samenwerking voor een duurzame toekomst

De feestelijke lancering van The Hague Global Futures Hub vond op 10 juni plaats bij Campus Den Haag, locatie Wijnhaven. Dit initiatief, een samenwerking tussen de Universiteit Leiden en The University of Edinburgh, markeert een belangrijke stap in het gezamenlijk aanpakken van mondiale uitdagingen.

De oprichting van The Hague Global Futures Hub versterkt de succesvolle samenwerking tussen beide universiteiten op het gebied van recht, veiligheid, openbaar bestuur en internationale betrekkingen. De Hub richt zich op het aanpakken van mondiale problemen door middel van interdisciplinair onderzoek, onderwijs en samenwerking met lokale en wereldwijde instituten en organisaties.  

Tijdens de lancering verwelkomde de Universiteit Leiden een delegatie van de University of Edinburgh, onder leiding van Peter Mathieson, principal en vice-chancellor. De universiteiten deelden hun ambities voor de toekomst en onderzochten hoe de Hub innovatieve oplossingen kan aandrijven. Jonge wetenschappers presenteerden innovatieve onderzoeksprojecten die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Hester Bijl, rector magnificus Universiteit Leiden: 'In het nieuwe Campus Den Haag Spuigebouw, dat volgend jaar wordt geopend, zullen studenten en medewerkers van onze beide universiteiten samenkomen om mondiale uitdagingen aan te pakken door middel van onderwijs, onderzoek en betrokkenheid bij lokale en internationale communities en instellingen. De Hague Global Futures Hub verbindt onze verschillende netwerken en partners over de grenzen van disciplines, instellingen en landen heen. De uitdagingen waar we voor staan zijn gewoon te groot voor individuen, dus de meeste impact kan worden bereikt als collectief.'

Annemiek de Looze, Sandra Pellegrom, Peter Mathieson, Pushpi Bagchi, Erik Wandrag, Hester Bijl, Bert Koenders, Soledad Garcia Ferrari, Erwin Muller, Annetje Ottow, Jan Aart Scholte

Sir Peter Mathieson, Principal en Vice-Chancellor The University of Edinburgh: 'Dit partnerschap zal voortbouwen op de complementaire sterke punten van beide instellingen en de strategische locatie van Den Haag om onderwijs en mogelijkheden van wereldklasse te bieden aan onze studenten. De Hub betekent een belangrijke stap voorwaarts in de internationale samenwerking, met als doel studenten en onderzoekers voor te bereiden op een complexe, steeds veranderende wereld en tegelijkertijd bij te dragen aan duurzame ontwikkeling en wereldwijde kennisuitwisseling.'

Video terugblik: Lancering The Hague Global Futures Hub

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De komende tijd gaat de The Hague Global Futures Hub verder vormgegeven worden. Heb je een idee voor een project of wil je in de Hub samenwerken? Mail dan naar Lies van Heteren of Mechteld Bous.

Foto's: Arash Nikkhah

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.