Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Beleid, Bestuur en Organisatie | Digitalisering, Data en Governance | Economie, Bestuur en Management

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde | BBO | DDG| EBM

Datum
maandag 4 december 2023
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

De meeloopdag Bestuurskunde is een meeloopdag op locatie aan de Universiteit Leiden in Den Haag. Tijdens deze activiteit vertellen onze studentambassadeurs Jaydey Marinus en Wesley Koster, samen met een studentvoorlichter, je meer over de Bachelor Bestuurskunde, de specialisaties Beleid, Bestuur en Organisatie | Digitalisering, Data en Governance | Economie, Bestuur en Management, en over hun ervaringen met studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag. 

Na een korte presentatie, kun je al je vragen stellen aan de studentambassadeur en studentvoorlichter, waarna je de collegezaal binnenstapt om mee te doen aan het hoorcollege van het vak 'Organisatietheorie'. Na afloop is er nog voldoende tijd voor vragen en een rondleiding op de Campus Den Haag.

Een meeloopdag duurt één middag van 12.15 tot 14.15 uur. Er zijn maar beperkte plekken, meld je dus snel aan

Mocht deze meeloopdag van 4 december je niet uitkomen, kijk dan even verder naar de andere data van de meeloopdagen!

Meld je nu aan!

Meld je nu aan voor de meeloopdag op maandag 4 december

Naar het aanmeldformulier

Over het college: Organisatietheorie

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars bestuurskundestudent? Dan is dit je kans! Komende periode is dit voor het vak Organisatietheorie, bij dit vak gaan we kijken hoe organisaties functioneren, omdat het openbaar bestuur uit veel organisaties bestaat is het van belang dat bestuurskundige verstand hebben van de coördinatie van organisaties en hoe deze functioneren. Aan de hand van veel verschillende theorieën gaan we problemen binnen organisaties analyseren. Wat dit vak erg leuk maakt is dat de theorieën die bij dit vak bestudeerd worden direct terug te zien zijn in de praktijk, zelfs wellicht wel bij je eigen bijbaan.

Geïnteresseerd geraakt? Voorafgaand aan dit college krijg je ook een presentatie over de gehele bachelor bestuurskunde en de verschillende specialisaties die worden aangeboden. Hier kun je al je vragen stellen en ingaan op de inhoud van andere vakken. Wij hopen jou op een van de meeloopdagen te mogen verwelkomen op onze campus in Den Haag!

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie | Digitalisering, Data en Governance | Economie, Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Klik hier om je aan te melden!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.