Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Beleid en Management

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management

Datum
dinsdag 21 november 2023
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde voor de specialisatie Economie, Bestuur en Management? Dan is dit je kans!

Meld je aan voor een meeloopdag en stap de collegazaal binnen om mee te doen met het hoorcollege van het vak Macro-economieDit vak geeft een inleiding over de macro- en monetaire economie. Daarbij wordt extra aandacht gegeven aan de toepassing van economisch beleid op de langere termijn. Onderwerpen die in dit vak aan bod komen zijn hoge inflatie, conjunctuur, internationale geldstromen, economische groei, en de rol hierin van economisch- en monetair beleid door de overheid. Wat dit vak zo leuk maakt is dat je de wereld om je heen beter leert begrijpen. In dit vak wordt bijvoorbeeld de torenhoge inflatie van het laatste jaar verklaard. Ook leer je hoe de Europese Bank de euro stabiel houdt in de verschillende lidstaten.

Geïnteresseerd geraakt? Voorafgaand aan dit college krijg je ook een presentatie over de gehele bachelor bestuurskunde en de economische specialisatie. Hier kun je al je vragen stellen en ingaan op de inhoud van andere vakken. Wij hopen jou op een van de meeloopdagen te mogen verwelkomen op onze campus in Den Haag!

Deze meeloopdag duurt één middag van 12.15 tot 14.15 uur. Er mogen maximaal 15 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de meeloopdag te volgen. Meld je dus snel aan!

Meld je nu aan!

Kies datum en tijdstip en doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management in Den Haag

Naar het aanmeldformulier

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance of Economie Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.