Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Beleid en Management

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management

Datum
donderdag 5 oktober 2023
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde voor de specialisatie Economie, Bestuur en Management? Dan is dit je kans!

Meld je aan voor een meeloopdag en stap de collegazaal binnen om mee te doen met het hoorcollege van het vak Micro-economieMicro Economie focust zich op de werking van markten. Hierbij wordt ingegaan op verschillende onderwerpen zoals marktvormen, marktfalen, informatieproblemen, gedragseconomie en armoede. Daarbij wordt gekeken hoe economisch beleid deze problemen kan oplossen en wat de rol van de overheid hierin is. Als bestuurskundigen ben je namelijk altijd bezig met problemen verkennen en waar mogelijk oplossen! Wat dit vak leuk maakt is dat veel micro economische vraagstukken dagelijks terug te vinden zijn op het nieuws, zoals marktfalen op de woningmarkt.

Voorafgaand aan het college geeft de studentvoorlichter een algemene presentatie over de Bachelor Bestuurskunde. Hier stel je al je vragen over de opleiding aan onze studenten. Na afloop is er nog ruim de tijd voor vragen en een rondleiding op de Campus Den Haag.

Een meeloopdag duurt één middag van 14.15 tot 16.15 uur. Er mogen maximaal 15 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de meeloopdag te volgen. Meld je dus snel aan!

Meld je nu aan!

Kies datum en tijdstip en doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management in Den Haag

Naar het aanmeldformulier

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance of Economie Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.