Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Beleid, Bestuur en Organisatie

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde: Beleid, Bestuur en Organisatie

Datum
vrijdag 6 oktober 2023
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde voor de specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie? Dan is dit je kans!

Meld je aan voor een meeloopdag en stap de collegazaal binnen om mee te doen met het hoorcollege van het vak SociologieBij het vak sociologie analyseren we het gedrag van groepen mensen in de samenleving, dit is belangrijk voor bestuurskundigen omdat hierdoor de maatschappij beter te begrijpen valt. Sociologie houdt zich voornamelijk bezig met het begrijpen van het gedrag van mensen in grote groepen, er wordt gezocht naar verklaringen op problemen als waarom is er een toenemende mate van wantrouwen in de overheid? Hoe valt polarisatie te verklaren in de samenleving? En de kloof tussen arm en rijk?

Voorafgaand aan het college geeft de studentvoorlichter een algemene presentatie over de Bachelor Bestuurskunde. Hier stel je al je vragen over de opleiding aan onze studenten. Na afloop is er nog ruim de tijd voor vragen en een rondleiding op de Campus Den Haag.

Een meeloopdag duurt één ochtend van 11.15 tot 13.15 uur. Er mogen maximaal 15 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de meeloopdag te volgen. Meld je dus snel aan!

Meld je nu aan!

Kies datum en tijdstip en doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Beleid, Bestuur en Organisatie in Den Haag

Naar het aanmeldformulier

Sociologie

Sociologie is één van de ondersteunende disciplines van de bestuurskunde en biedt uitstekende instrumenten om maatschappelijke verschijnselen te analyseren. Immers, om de maatschappij te besturen, moet je haar allereerst begrijpen. Sociologen wijden interessante beschouwingen aan uiteenlopende vraagstukken, zoals de kloof tussen hoger en lager opgeleiden, het toenemend aantal echtscheidingen in Nederland, wantrouwen in de overheid en grootstedelijke criminaliteit. In deze cursus maak je kennis met het vakgebied van de sociologie: Waar houdt de sociologie zich mee bezig? Wat is kenmerkend voor een sociologische invalshoek? Wat is de meerwaarde van sociologische kennisvorming voor bestuurskundigen?

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance of Economie Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.