Universiteit Leiden

nl en
Staats- en Bestuursrecht - Universiteit Leiden

Staats- en bestuursrecht (LL.M.)

Na je studie

De meeste studenten Staats- en bestuursrecht vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland maar in toenemende mate internationaal.

Lieke Feenstra

Alumna, advocaat

Lieke Feenstra

"De bijzondere aandacht in het onderwijs voor de doorwerking van het Europese recht in de Nederlandse rechtsorde sprak mij aan."

In 2014 heb ik om meerdere redenen voor de master Staats- en Bestuursrecht gekozen. Al tijdens het onderwijs in de bachelor raakte ik enthousiast over dit brede rechtsgebied dat continu in ontwikkeling is. Dit enthousiasme werd alleen maar sterker nadat ik bij verschillende advocatenkantoren door middel van stages kennis had gemaakt met het bestuursrecht in de praktijk. Ook sprak de bijzondere aandacht in het onderwijs voor de doorwerking van het Europese recht in de Nederlandse rechtsorde mij aan. Daarnaast vond ik van groot belang dat de docenten van de afdeling zowel binnen als buiten hun rechtsgebied erg goed bekend staan.

Na mijn afstuderen in 2015 ben ik aan de slag gegaan als advocaat bij het Amsterdamse kantoor Kennedy Van der Laan op de sectie Bestuursrecht. Vanaf de eerste dag heb ik profijt gehad van het feit dat veel docenten van de vakgroep ook werkzaam zijn in bijvoorbeeld de advocatuur of de rechterlijke macht. In de colleges en werkgroepen is dan ook veel ruimte voor hun kennis en ervaringen uit de praktijk. Heel leerzaam en nuttig zijn bovendien de schriftelijke opdrachten van uiteenlopende aard. Zo leerde ik tijdens de master al om een processtuk op te stellen en een gerechtelijke uitspraak te annoteren en werd ik erg goed begeleid bij het schrijven van mijn scriptie. Omdat ik als advocaat geregeld in de rechtszaal sta heb ik ook veel gehad aan de deelname aan de VAR-pleitwedstrijd, de pleitwedstrijd voor studenten Staats-en Bestuursrecht van de verschillende universiteiten. Mijn teamgenoten en ik kregen daarbij pleittrainingen van zeer ervaren rechters en advocaten. Ik had met deze master dan ook geen betere voorbereiding kunnen hebben op mijn werk in de advocatuur.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.