Civiel recht (LL.M.)

Bereid je voor op je studie

Je bent toegelaten! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen als masterstudent. Op naar het leukste gedeelte: je voorbereiden op je studie. Hieronder vind je wat gouden tips om je een vliegende start te geven.

Als je de master Civiel recht gaat volgen, meld je dan aan voor de Blackboard-omgeving Master Civiel Recht van het huidige studiejaar. Hier vind je veel informatie die je nodig hebt voor je studie. Mededelingen over bijvoorbeeld de wijze waarop je je moet inschrijven voor een vak dat begint aan het begin van het semester. Ook mededelingen over onverwachte wijzigingen of over de masterscriptie worden gedaan via deze omgeving.

Ga naar Blackboard en log in met je universiteitsaccount;
Kies voor Courses en kies voor Faculteit der Rechtsgeleerdheid;
Vul in: Master Civiel recht:
Vink het vakje “Search entire catalogue” aan;
Klik op Go;

Kies vervolgens voor de omgeving Master Civiel Recht (huidig studiejaar) en klik op enroll.

Nadat je je hebt aangemeld voor de omgeving Master Civiel Recht van het huidige studiejaar dien je je op vergelijkbare wijze aan te melden voor de blackboardomgevingen van de vakken van het studiejaar die je van plan bent te volgen, zoals bijvoorbeeld bij instroom in februari de omgeving Privatissimum Burgerlijk recht (huidig studiejaar).

Voor internationale studenten

Speciaal voor internationale studenten is er de ‘Prepare your stay’ pagina op onze website. Deze staat vol handige informatie over visa, huisvesting, financiële zaken en wat er allemaal komt kijken bij de overstap naar Nederland.

Voor Nederlandse studenten

• Op de ‘Studentenwebsite’ van de Universiteit Leiden vind je allerlei informatie over de introductieweek, studie- en studentenverenigingen en andere praktische zaken. Bovendien vind je er informatie over de diverse masterprogramma’s en studieadvies.
  • Bekijk ook de Prospectus  voor uitgebreide informatie over vakken, roosters en literatuur.

Meld je aan voor een van onze introductieprogramma’s! Dit is een van de beste manieren om je onder te dompelen in het studentenleven en om kennis te maken met de studentenstad Leiden en Den Haag.

Je studentenkaart is het bewijs dat je ingeschreven staat als student aan de Universiteit Leiden. Zodra je je voor de opleiding hebt ingeschreven, wordt deze zo snel mogelijk naar je woonadres in Nederland toegestuurd. Je kunt de kaart ook ophalen bij de Student Affairs Front Office. Lees hier meer over de studentenkaart.

Vraag bij aanvang van je studie aan de Universiteit Leiden direct een LU-Card aan. De Lu-Card gebruik je als een persoonlijke Universiteit Leiden ID-kaart. Met de LU-card kun je printen en kopiëren en de kaart geeft je toegang tot de bibliotheek en andere gebouwen van de Universiteit Leiden. Lees hier meer over het aanvragen van de LU-card.