Civiel recht (LL.M.)
Waarom Universiteit Leiden?
Wil jij je verdiepen in het recht, nationaal of internationaal? Kies dan voor de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden: een solide, brede basis voor jouw carrière.
Waarom Rechtsgeleerdheid aan Universiteit Leiden?
- Je kiest voor een faculteit met een goede reputatie, nationaal en internationaal; jouw diploma heeft waarde.
- Je kunt kiezen uit een breed aanbod van interessante specialisaties; vakken volgen aan een van onze andere faculteiten kan natuurlijk ook.
- Je werkt intensief samen met jouw docenten in het privatissimum en practicum. Vaak werken deze docenten ook in de praktijk als rechter, notaris, advocaat of bedrijfsjurist.
- Je krijgt toegang tot het alumni-netwerk. Na je afstuderen - handtekening in hét zweetkamertje - behoor ook jij tot één van hen.
- Je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed. Mede dankzij ons grote netwerk en persoonlijke loopbaancoaching vindt ruim 80% van de Leidse juristen binnen een halfjaar een passende baan.
Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De Leidse rechtenfaculteit biedt vernieuwend en verdiepend onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, overheid en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, veiligheid en beleid.
Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen hoe het is om aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te studeren.
Studeren aan de Universiteit Leiden
In 1575 was de Universiteit Leiden de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien draagt de universiteit met gedegen wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse ranglijsten scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 26 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.