Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Religie en Levensbeschouwing (MA) (120EC)

Carrièreperspectieven

Als universitair opgeleide docent heb je volop mogelijkheden; academici zijn zeer gewild in het voortgezet onderwijs (onder- en bovenbouw) of mbo. Voor docenten zijn er meerdere ontwikkelmogelijkheden: als vakexpert, onderzoeker, ontwerper van onderwijs of een andere rol in de onderwijsorganisatie.

Op Word leraar in het VO vind je actuele en uitgebreide informatie over carrièremogelijkheden en arbeidsvoorwaarden.

Professionalisering

Alumni van deze opleiding en van de eenjarige educatieve master Leraar VHO Godsdienst en Levensbeschouwing vormen samen een Professionele Leergemeenschap (PLG). Regelmatig komt de PLG bijeen om elkaar te inspireren en de nieuwste ontwikkelingen voor het vak te bespreken.

In samenwerking met een netwerk van scholen biedt het ICLON een breed scala aan professionaliseringsactiviteiten aan. Docentprofessionalisering voortgezet onderwijs richt zich op docenten met een eerstegraads bevoegdheid die werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs.

Verdere professionaliseringactiviteiten vanuit de religiewetenschap worden aangeboden door de Werkgroep Religieonderwijs van het Nederlands Genootschap voor Godsdienstwetenschap (NGG), waarbij meerdere docenten van de opleiding betrokken zijn.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.