Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Religie en Levensbeschouwing (MA) (120EC)

Studentenleven

Studievereniging T.F.L.S.

De alleroudste studievereniging van Leiden, dat is de Theologische Faculteit der Leidsche Studenten, ofwel T.F.L.S. Vandaag de dag is de T.F.L.S. is de studentenvereniging van de opleidingen Religiewetenschappen (BA), Religious Studies (MA) en Docent Religie en Levensbeschouwing (MA). Iedere maand organiseert de vereniging een Koffie-Thee-Taart-Uurtje en een borrel waar zowel studenten als docenten elkaar ontmoeten. Op de studiereizen maak je kennis met nieuwe culturen en manieren waarop religie op andere plekken in de wereld tot uiting komen. Daarnaast vinden er jaarlijks meerdere activiteiten en lezingen plaats binnen het brede thema van religie. En dit alles geheel verzorgd door onze studenten die zich inzetten in commissies of het bestuur! Klinkt leuk? Dat is het zeker! Haal meer uit je studie en je studentenleven en word lid!

Leiden studentenstad

Al ruim 400 jaar draagt de Universiteit Leiden bij aan de unieke sfeer in Leiden. Zo barst het in de historische binnenstad van de studentenverenigingen, studentenhuizen en universiteitsgebouwen. Met zijn vele kroegen, eetcafés, restaurants, theaters en musea is er altijd wat te doen. Leiden is klein en fijn, maar tegelijkertijd een groots aanvoelende studentenstad. Door het compacte formaat fiets je vliegensvlug van je studentenkamer naar college en kom je altijd wel een bekende tegen.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Introductieweek

Twee maal per jaar, in augustus en februari, organiseert de Universiteit Leiden de Engelstalige Oriëntatie Week Leiden (OWL), waarin zowel Nederlandse als internationale studenten verwelkomd worden. De OWL is een uitstekende manier om de universiteit en de stad Leiden te leren kennen en andere studenten te ontmoeten.

Direct naar

>> Overzicht
>> Over de opleiding
>> Carrièreperspectieven
>> Aanmelding en toelating
>> Voorlichtingsactiviteiten
>> Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.