Universiteit Leiden

nl en

Oude Nabije Oosten-studies (BA)

Aanmeldprocedure

Wil je je aanmelden voor de bacheloropleiding Oude Nabije Oostenstudies? Volg dan onderstaande instructies.

Voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan direct aan in Studielink.

Lees ook de uitgebreide informatie over de aanmelding in Studielink.

Als je niet direct toelaatbaar bent moet je een toelatingsverzoek indienen. Ga voor meer informatie naar de aanmeldinstructies.

Aanmelddeadlines

Alle bacheloropleidingen starten in september.

Voor wie

Deadline

Studenten die direct toelaatbaar zijn*

1 mei*

 

Internationale studenten die een visum of verblijfsvergunning moeten aanvragen. Deze deadline geldt ook voor studenten die al een verblijfsvergunning hebben voor hun studie en deze dienen te verlengen.

1 april

Internationale studenten die geen visum of verblijfsvergunning moeten aanvragen 

15 juni

 

Colloquium Doctum toelatingsprocedure

1 november voor de startdatum

* Ben je direct toelaatbaar? Als je je op uiterlijk 1 mei aanmeldt, dan heb je recht op een studiekeuzecheck. De Universiteit Leiden accepteert ook nog aanmeldingen na 1 mei mits je direct toelaatbaar bent; je verliest dan wel het recht op studiekeuzeadvies.

Meld je op tijd aan!

We adviseren je om je zo vroeg mogelijk aan te melden:

  • Als je op het laatste moment een verzoek tot toelating indient en dan blijkt dat je verzoek incompleet is of dat je niet aan de toelatingseisen voldoet, kan je verzoek niet meer behandeld worden.
  • Het kost tijd om je voor te bereiden op eventuele (toelatings)toetsen. Hoe eerder je dit weet, hoe beter.
  • Als je op het laatste moment je toelatingsverzoek indient, loop je het risico dat je andere deadlines mist, bijvoorbeeld voor huisvesting (indien van toepassing).

Belangrijke Studielink informatie

De naam van deze opleiding is onlangs gewijzigd naar Oude Nabije Oosten-studies. Als je je aanmeldt in Studielink kies dan: Oude Culturen van de Mediterrane Wereld. Of zoek op de CROHO code 56123.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.