Universiteit Leiden

nl en

Archeologie (BA)

Voorlichtingsactiviteiten

De Universiteit Leiden vindt het belangrijk dat jij goede begeleiding krijgt bij je studiekeuze. Daarom helpen we je met verschillende voorlichtingsactiviteiten om te bepalen of Archeologie voor jou de perfecte studie is.

Proefstuderen

Ben je enthousiast over Archeologie in Leiden? Dan raden we je aan om ons op locatie op te zoeken en een kijkje te nemen in de collegezalen en laboratoria. Zo kun je de sfeer proeven en krijg je een beter beeld wat studeren aan de Faculteit der Archeologie echt inhoudt.

Tijdens dit Proefstuderen volg je een echt college, krijg je gedetailleerde informatie over het programma, ontmoet je toekomstige medestudenten en docenten en krijg je een rondleiding in ons gebouw.

Open Dag

Noteer ook meteen de Open Dag in je agenda. Op deze dag heb je de kans om al je vragen te stellen aan studenten en medewerkers van de Faculteit der Archeologie over het programma van de opleiding, carrièreperspectieven en praktische zaken. Daarnaast wordt er een interessante presentatie gegeven over ‘Study Archaeology’ in Leiden.

Online Proefstuderen – start in voor- of najaar

Lekker vanuit je luie stoel meer te weten komen over de bacheloropleiding Archeologie? De online cursus ‘Preparing for uni: Archaeology’ is bedoeld voor aankomende studenten zoals jij en geeft een goed beeld van wat de studie inhoudt. Daarnaast krijg je een algemene indruk van wat wij van jou verwachten.

Het Online Proefstuderen duurt vier weken en bestaat onder meer uit het lezen van artikelen en het maken van online opdrachten. Deze ervaring, samen met onze persoonlijke feedback, helpt je om te bepalen of de studie Archeologie iets voor jou is.

Deelname aan het Online Proefstuderen is mogelijk in het voorjaar en in het najaar.
Als je wilt deelnemen, kun je je via de 'Come and meet us' kalender hiernaast online aanmelden.
Na de uiterlijke aanmeldingsdatum kun je je alleen nog aanmelden tijdens de Open Dag in de Pieterskerk te Leiden. Dit is alleen mogelijk zolang de maximumcapaciteit nog niet is bereikt.