Universiteit Leiden

nl en

Archeologie (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad met een sfeervol en compact centrum waar je alles vindt wat je in je studentenleven nodig hebt. En of je nu houdt van mooie grachten, graag gaat shoppen, of elke dag in een ander restaurant wilt eten: student zijn is meer dan studeren alleen!

Studievereniging L.A.S. Terra

 

Lijkt het je het daarom leuk om je studiegenoten ook buiten de collegezalen te ontmoeten? Bijvoorbeeld op een lezing, excursie of juist tijdens een gezellige borrel of spetterend feest? Word dan lid van L.A.S. Terra, de studievereniging voor alle archeologiestudenten in Leiden. Zo combineer je activiteiten op je vakgebied met gezelligheid.

Als eerstejaars kun je bijvoorbeeld mee op het eerstejaars weekend, maar profiteer je ook van korting op studieboeken. Verder is er elke derde donderdag van de maand een borrel in het Van Steenis gebouw en vinden er regelmatig beroemde Terra feesten plaats.

Meer informatie over L.A.S. Terra

Studentenverenigingen

Leiden barst ook van de studentenverenigingen die zich richten op religie, sport, muziek of gezelligheid. Zo kun je nog meer uit je studententijd halen!

Meer informatie over Leidse studentenverenigingen.

Sport

Je kunt bij de Universiteit Leiden erg goedkoop sporten via het Universitair Sport Centrum (USC). De keuze aan sporten die je kunt beoefenen is enorm, of je nu een beginner bent of het liefst elke dag in de sportschool doorbrengt.
Vind de sport die bij je past
 

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden