Universiteit Leiden

nl en

Archeologie (BA)

Waarom Universiteit Leiden?

Kwalitatief goed onderwijs van topdocenten en vooraanstaande onderzoekers, veldwerkstages in binnen- en buitenland en practica in ultramoderne laboratoria: de bacheloropleiding Archeologie aan de Universiteit Leiden is jouw ideale springplank voor een succesvolle carrière.

Vooraanstaande onderzoeksuniversiteit

De Universiteit Leiden is een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en speelt een leidende rol in het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Onze docenten besteden dan ook veel tijd aan archeologisch onderzoek, waar jij vaak aan mee kunt doen. We hebben hierdoor de grootste keuze aan onderzoeksgebieden –en terreinen. Van opgraven en erfgoedbeheer tot musea, en van Europa tot de Cariben. Daarbij gebruiken we de nieuwste onderzoekstechnieken, zoals DNA-analyse, 3D-modelling en drones. 

Flexibele en veelzijdige opleiding

Archeologie in Leiden is een flexibele opleiding, waarbij je kennis maakt met allerlei disciplines, zoals ecologie, geologie, statistiek en antropologie. Ook besteden we veel aandacht aan de nieuwste technologische ontwikkelingen en de eisen die de arbeidsmarkt straks aan jou stelt. Zo raak je bekend met alle onderdelen van de archeologie en ben je na je studie breed inzetbaar.

Unieke specialisaties

Heb je graag wat te kiezen? Weet dan dat de opleiding Archeologie een brede keuze aan specialisaties biedt. Onderling sterk verschillend en soms heel bijzonder. Zo kun je de specialisatie Archeologie van Indiaans Amerika slechts aan een paar Europese universiteiten volgen, terwijl de masterspecialisatie Caribische archeologie zelfs uniek in de wereld is.

Internationaal karakter

Misschien heb je het al gelezen: de Universiteit Leiden behoort tot de top tien van archeologische onderzoeks- en opleidingsinstituten ter wereld. Een groot deel van de studenten en docenten komt uit het buitenland. Daarom is het studieprogramma vanaf het tweede jaar in het Engels en bereiden we je goed voor op de globaliserende arbeidsmarkt.

Persoonlijk en uitdagend onderwijs

Onderwijs van specialisten uit de praktijk, kleinschalige klassen, aantrekkelijke extra’s voor getalenteerde studenten en intensieve begeleiding binnen én buiten het klaslokaal: met persoonlijk en uitdagend onderwijs zorgen we ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt.

Goede carrièrekansen

Tijdens onze veelzijdige opleiding doe je veel kennis en praktijkervaring op. Zo ben je breed inzetbaar en kun je als Leids afgestudeerd archeoloog aan de slag in allerlei functies bij de overheid, het bedrijfsleven, onderzoeksinstituten of musea. En dat in binnen- en buitenland.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden