Universiteit Leiden

nl en

Archeologie (BA)

Na je bachelorstudie

Met een heleboel theoretische kennis, praktijkervaring en je bachelorbul als bagage ben je klaar voor de volgende stap: het veld in of een masterstudie.

Na drie jaar studeren beschik je over de noodzakelijke materiaalkennis en ben je bekend met de mogelijkheden van archeometrische en verwante technieken. Je kent de theoretische uitgangspunten waarmee je waarnemingen en hypothesen kunt analyseren en bent in staat om over het gedane onderzoek te rapporteren. Daarnaast ga je bewust om met de ethische aspecten die eigen zijn aan het werken met cultureel erfgoed.

Op basis van deze kennis en vaardigheden kun je de beroepspraktijk in, of een masteropleiding binnen- of buitenland volgen.

De route naar je baan

Waar je na je studie terecht komt, is uiteraard sterk afhankelijk van je persoonlijke interesses en vaardigheden. Daarom is het belangrijk om tijdens de opleiding al na te denken over je toekomst.

Weet je niet goed welke kant je op wilt? De Universiteit Leiden besteedt veel aandacht aan oriëntatie op de arbeidsmarkt en aan het ontwikkelen van vaardigheden en competenties die je daarvoor nodig hebt. Zo organiseert onze Studenten Loopbaan Service regelmatig workshops over loopbaanoriëntatie, het schrijven van sollicitatiebrieven, het voeren van sollicitatiegesprekken, en het afleggen van assessments.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden