Universiteit Leiden

nl en

Olaf van Vliet benoemd tot hoogleraar Economie

Het College van Bestuur heeft Olaf van Vliet benoemd tot hoogleraar Economie aan de Universiteit Leiden, met als specialisatie sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in internationaal perspectief. Deze leerstoel is verbonden aan zowel de afdeling Economie (Faculteit der Rechtsgeleerdheid) als aan het Instituut Bestuurskunde (Faculteit Governance and Global Affairs).

Olaf van Vliet

Van Vliet was reeds als bijzonder hoogleraar vanwege Instituut Gak verbonden aan de afdeling Economie en het Instituut Bestuurskunde. Ook de nieuwe, gewone leerstoel wordt deels gesponsord door Instituut Gak. De benoeming is ingegaan per 1 oktober 2021.

Olaf van Vliet doet onderzoek naar veranderingen in de sociale zekerheid en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarbij richt hij zich bijvoorbeeld op de effectiviteit van arbeidsmarktbeleid, de flexibilisering van de arbeidsmarkt, de effecten van automatisering en digitalisering en de gevolgen van arbeidsmigratie.

Van Vliet bekleedt verschillende bestuurlijke functies, waaronder hoofd van de afdeling Economie, programmaleider van het interfacultaire stimuleringsprogramma Social Citizenship & Migration en bestuurslid van het Leiden-Delft-Erasmus Center on the Governance of Migration and Diversity.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.