Universiteit Leiden

nl en

BNAIC/Benelearn conferentie groot succes

Reinforcement learning, agents en classificatie: dit zijn slechts enkele van de onderwerpen die onderzoekers op de BNAIC/BeneLearn-conferentie 2020 hebben besproken. Het was de eerste keer dat de Universiteit Leiden als gastheer optrad voor de jaarlijkse Belgisch Nederlandse Kunstmatige Intelligentie Conferentie (BNAIC), die wordt georganiseerd in samenwerking met de Benelux-conferentie over Machine Learning (BeneLearn). De conferentie vond plaats op 19 en 20 november.

Een wereldwijde gemeenschap

‘BNAIC/BeneLearn is een goede gelegenheid voor jonge onderzoekers om in contact te komen met de Artificial Intelligence en Machine Learning community uit de Benelux,’ legt Jan van Rijn, een van de algemene voorzitters van de conferentie, uit. ‘Er waren papers uit verschillende landen, waaronder Zweden, Cuba en Duitsland, maar net als voorgaande jaren kwamen de meeste papers uit Nederland en België.’ In vier parallelle sessies werden in totaal 62 papers besproken. Daarnaast waren er keynotes van Prof. Joost Batenburg (Universiteit Leiden), Dr. Tom Schaul (Google Deepmind) en Prof. Gabriele Gramelsberger (Universiteit Aken).  

Video-essays

Vanwege COVID-19 moest de tweedaagse conferentie online plaatsvinden. Er werden papers gepresenteerd in de vorm van 10 minuten durende video's, die na de conferentie beschikbaar blijven. Aan het einde van de BNAIC was er de Business and Society middag, waar actuele onderwerpen zoals het opsporen en blokkeren van haatdragende taal op het internet en het aanbevelen van diverse content door middel van algoritmen werden besproken met stakeholders van de AI Rat Race en mensen van verschillende bedrijven. De conferentie werd afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij Lesley van Hoek, Rob Saunders en Roy de Kleijn van de Universiteit Leiden werden beloond voor het presenteren van een van de beste video-essays.   

Meer informatie over de conferentie en de video's zijn te vinden op de website.

Tekst: Chris Flinterman

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.