Universiteit Leiden

nl en

NWO KIEM-subsidie voor LUCAS-onderzoekers

Samen met het Stedelijk Museum Amsterdam en creatieve partner Big Orange, gaan Laura Bertens, Sara Polak, Yra van Dijk en Thony Visser onderzoek doen naar het gebruik van de stem in culturele herinneringen.

Ze hebben hiervoor een NWO KIEM-subsidie toegekend gekregen, een subsidie specifiek bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de creatieve industrie.

Voices of Cultural memory
Het project “The Voices of Cultural Memory: Oral/Aural Storytelling in the Museum” zal onderzoeken hoe herinneringen en verhalen van kunstenaars, museummedewerkers en bezoekers een rol kunnen spelen in tentoonstellingen, met name door innovatief gebruik van audiotours. Het onderzoek zal plaatsvinden tijdens de tentoonstelling ‘Ik ben een geboren buitenlander’ die deze zomer begint.


Barbara Visser, Le monde appartient à ceux qui se lèvent tôt (2002)
Collectie Stedelijk Museum Amsterdam

Meer informatie

KIEM
Het programma Creatieve industrie - KIEM financiert en stimuleert samenwerkingsverbanden tussen kennisinstellingen en bedrijven op het terrein van de Creatieve industrie. KIEM heeft als doel om het opzetten van samenwerkingsverbanden tussen kennisinstellingen en private partijen, waaronder het midden- en klein bedrijf (MKB), te stimuleren. Met behulp van een KIEM-financiering kunnen consortia (bestaande uit minimaal één onderzoeker van een kennisinstelling en minimaal één private partner) een langduriger samenwerkingsverband opzetten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.