Universiteit Leiden

nl en

Rogier Kegge

Universitair docent

Naam
Mr.dr. R. Kegge
Telefoon
+31 71 527 7551
E-mail
r.kegge@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-9707-6612

Vanaf oktober 2017 is Rogier Kegge als Universitair Docent verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Rogier Kegge

Rogier heeft voor zijn indiensttreding bij de Universiteit Leiden als senior-jurist en juridisch coördinator bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State gewerkt. Van 2011 tot en met 2015 was hij daarnaast (buiten)promovendus aan de Universiteit Utrecht. Rogier promoveerde op de dissertatie “Interbestuurlijk toezicht in de ruimtelijke ordening, een juridisch onderzoek naar het nut en de noodzaak van de reactieve aanwijzing in de ruimtelijke ordening”. In 2017 schreef hij, samen met Frank Groothuijse, universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht, het jaarlijkse preadvies voor de Vereniging voor Bouwrecht over het omgevingsplan in de Omgevingswet. Rogier publiceert regelmatig over bestuursprocesrechtelijke en omgevingsrechtelijke onderwerpen. Hij is lid van onder meer de Vereniging voor Bouwrecht, Vereniging voor Milieurecht en the European Environmental Law Forum.
Daarnaast is hij één van de auteurs van de Tekst en Commentaar Omgevingswet en is hij rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Rotterdam. 

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.07

Contact

Publicaties

  • Rechtbank Rotterdam rechter-plaatsvervanger
  • Wolters Kluwer Auteur Tekst & Commentaar Omgevingswet
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.