Universiteit Leiden

nl en

Leiden wint de VAR-pleitwedstrijd 2022!

Na vele jaren was het dan eindelijk zover. Het Leidse pleitteam (bestaande uit Anne van der Meeren, Heleen Kleinjans, Dries van de Voort, Sophie Vonk en Remco de Lijster en begeleiders Femke Binnendijk en Rogier Kegge) heeft de jaarlijkse pleitwedstrijd van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) gewonnen!

Na de schriftelijke ronde en twee spannende pleitvoorrondes kwalificeerde het Leidse team zich voor de grote finale. De teams van Leiden en de VU Amsterdam kregen in Maastricht een fictieve casus voorgelegd en hadden slechts kort de tijd om zich hierop voor te bereiden.

In de finale was het spannend en ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk wist het Leidse team de jury te overtuigen. En mocht Leiden voor het eerst sinds vele jaren de winst en de beker mee naar huis nemen. Hulde!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.