Universiteit Leiden

nl en

Rachel Plak

Universitair docent

Naam
Dr. R.D. Plak
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
r.d.plak@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-2706-7040

Rachel Plak werkt als universitair docent bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen waar zij klinische vakken onderwijst. In haar wetenschappelijke werk richt Rachel zich op individuele kenmerken van kinderen en adolescenten die onderliggend kunnen zijn aan verschillen in de (school)ontwikkeling en in uitingen van psychopathologie.

Meer informatie over Rachel Plak

Kort CV

Rachel Plak werkt als universitair docent bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen waar zij klinische vakken onderwijst. In haar wetenschappelijke werk richt Rachel zich op individuele kenmerken van kinderen en adolescenten die onderliggend kunnen zijn aan verschillen in de (school)ontwikkeling en in uitingen van psychopathologie. Zij doet in samenwerking met het Nederlands Autisme Register (NAR) onderzoek naar autisme. Rachel houdt zich bezig met vragen als “Wat is de impact geweest van de coronapandemie op het welzijn van kinderen met autisme?” en “Wat is de invloed geweest van Wet Passend Onderwijs op de instroom bij regulier en speciaal onderwijs voor autistische kinderen?”

Rachel houdt zich intensief bezig met wetenschapscommunicatie, ze vindt het belangrijk dat het brede publiek kennis maakt met wetenschap. Zij maakt haar onderzoeksresultaten beschikbaar voor jong en oud en streeft naar betrokkenheid en samenwerking tussen onderzoekers en niet-onderzoekers.

Zij is daarnaast lid van de Young Academy Leiden (YAL), een platform voor jonge academici aan de Universiteit Leiden. Binnen de YAL is zij aangesloten bij de YAL werkgroep Wetenschaps-en Onderwijsbeleid. Rachel is voorzitter van de YAL werkgroep Outreach. Daarnaast is zij lid van het Healthy Society Center. Rachel is binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen voorzitter van de Instituutsraad.

Rachel studeerde cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam met een master Klinische Ontwikkelingspsychologie. Zij werkte als psychologe in de basis en gespecialiseerde GGZ met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek.

In 2016 promoveerde zij bij Universiteit Leiden met haar promotieonderzoek naar verschillen in ontvankelijkheid voor een vroeg- en voorschools educatie-programma, titel dissertatie: “What works for whom? Differential genetic effects of early literacy interventions in kindergarten". Zij heeft vervolgens als klinisch docent gewerkt aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Werkdagen

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Zie het Engelstalig profiel van Rachel Plak ››

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4B11

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.