Universiteit Leiden

nl en

Rachel Plak

Universitair docent

Naam
Dr. R.D. Plak
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
r.d.plak@fsw.leidenuniv.nl

Rachel Plak werkt als universitair docent op de afdeling Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen waar zij klinische vakken onderwijst. In haar wetenschappelijke werk richt Rachel zich op individuele kenmerken van kinderen en adolescenten die onderliggend kunnen zijn aan verschillen in uitingen van psychopathologie.

Meer informatie over Rachel Plak

Kort CV

Rachel Plak werkt als universitair docent op de afdeling Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen waar zij klinische vakken onderwijst. In haar wetenschappelijke werk richt Rachel zich op individuele kenmerken van kinderen en adolescenten die onderliggend kunnen zijn aan verschillen in uitingen van psychopathologie. Zij doet in samenwerking met het Nederlands Autisme Register (NAR) onderzoek naar autismespectrumstoornissen (ASS).  

Rachel studeerde cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam met een master Klinische Ontwikkelingspsychologie. Zij werkte als klinisch ontwikkelingspsychologe in de basis en gespecialiseerde GGZ met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek. 

In 2016 promoveerde zij bij Universiteit Leiden met haar promotieonderzoek naar verschillen in ontvankelijkheid voor een vroeg- en voorschools educatie-programma,  titel dissertatie: “What works for whom? Differential genetic effects of early literacy interventions in kindergarten". Zij heeft vervolgens als klinisch docent gewerkt aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Rachel heeft zich naast haar werkzaamheden beziggehouden met verschillende nevenactiviteiten. Zij heeft onder andere bijgedragen aan een behandelprotocol voor kinderen met medisch onverklaarde buikpijn. Daarnaast was zij mede-aanvrager van een toegekende subsidie bij Stichting Lezen voor een onderzoek naar het stimuleren van leesvaardigheden en sociaal-emotioneel leren bij jongeren afkomstig uit gezinnen met een lage sociaaleconomische status.

Registraties

Master-psycholoog SKJ – geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Jeugd
 

Werkdagen

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Zie het Engelstalig profiel van Rachel Plak ››

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.