Universiteit Leiden

nl en

Rachel Plak ontvangt subsidie voor podcastserie over zelfreflectie jongeren

Universitair docent Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen Rachel Plak heeft vanuit de samenwerking van het Leids Universiteits Fonds met Stichting Elise Mathilde Fonds een subsidie ontvangen voor het onderzoeksproject 'Expeditie Binnenwereld: de podcastserie'. Deze podcastserie maakt psychosociale problematiek die speelt bij jongeren bespreekbaar om de ontwikkeling van meer ernstige problemen te voorkomen.

Psychosociale problemen van jongeren zijn door de coronapandemie toegenomen. Praten over wat er zich binnenin afspeelt, kan voor hen echter uitdagend zijn. Ze kunnen dit als abstract en weinig tastbaar ervaren. Zelfreflectie is juíst in deze complexe levensfase van groot belang. Het helpt jongeren om hun weg te kunnen vinden en om meer serieuze problemen te voorkomen.

Reflectie op binnenwereld

“Jongeren worden nauwelijks gehoord over wat zij denken nodig te hebben om hun weerbaarheid te versterken. Binnen het project Expeditie Binnenwereld: de podcastserie krijgen ze wél een podium. Op basis van hun ervaringen, wensen en behoeften wordt wetenschapscommunicatie gecreëerd. Het doel is om jongeren aan de hand van de podcastserie te laten reflecteren op hun binnenwereld en deze bespreekbaar te maken met anderen.”, aldus Rachel Plak.

Expeditie Binnenwereld

Deze podcastserie is onderdeel van het grootschalige en interdisciplinaire onderzoeksproject waarvoor Rachel Plak samen met Dietsje Jolles en Kiki Zanolie al eerder een impuls heeft gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Lees meer ››

Toekenningen LUF projectsubsidies 2023

De Commissie Wetenschappelijke Bestedingen van het Leids Universiteits Fonds (LUF) kent jaarlijkse subsidies toe voor onderzoeks- en onderwijsprojecten. Alle aanvragen zijn beoordeeld op het wetenschappelijk belang, het vernieuwend karakter, de probleemstelling, methodologie, de ambitie van de aanvrager en de kwaliteit van het cv.  Lees meer ››

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.