Universiteit Leiden

nl en

Podcast: wat is autisme?

Wat autisme is, is best een lastige vraag om te beantwoorden. Vanuit wetenschappelijk oogpunt komen we steeds meer te weten over autisme, maar er zijn ook heel veel aspecten waar we heel weinig van weten. In deze podcast neemt universitair docent neuropedagogiek en ontwikkelingsstoornissen Rachel Plak samen met ervaringsdeskundige Jasper Wagteveld je mee met wat we wel weten over autisme.

Grassroots subsidie

Deze podcast heeft Rachel Plak geïnspireerd om samen met autistische mensen en hun naasten een podcastserie te maken voor het vak Autismespectrumstoornissen.

"Door het luisteren naar de podcasts krijgen studenten een unieke inkijk in verschillende ervaringen van autistische personen. Zo maken ze kennis met de diversiteit van autisme. Deze ervaringspodcasts zijn ter voorbereiding op de hoorcolleges. Tijdens de hoorcolleges worden de ervaringen van mensen met autisme gekoppeld aan theorie. Onderlinge gedachtewisselingen tussen studenten tijdens deze contactmomenten zijn een belangrijk onderdeel van het programma.", aldus Rachel Plak.

Voor deze podcastserie heeft Rachel Plak een Grassroots subsidie ontvangen. Grassroots projecten zijn bedoeld om veelbelovende experimenten uit te voeren of onderwijsinnovaties van bescheiden formaat door te voeren. Docenten zijn helemaal vrij een onderwerp te kiezen. Lees meer over FSW Grassroots subsidies ›› 

Rachel Plak werkt als universitair docent bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen waar zij klinische vakken onderwijst. In haar wetenschappelijke werk richt Rachel zich op individuele kenmerken van kinderen en adolescenten die onderliggend kunnen zijn aan verschillen in de (school)ontwikkeling en in uitingen van psychopathologie.

Lees meer over Rachel Plak ››

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.