Universiteit Leiden

nl en

Gelijn Molier

Universitair hoofddocent

Naam
Mr.dr. G. Molier
Telefoon
+31 71 527 7592
E-mail
g.molier@law.leidenuniv.nl

Gelijn Molier is sinds 1 september 2006 verbonden aan het Instituut voor Metajuridica voor de afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap, eerst als universitair docent en sinds 2013 als universitair hoofddocent.

Meer informatie over Gelijn Molier

Gelijn Molier studeerde Nederlands recht, afstudeerrichting Publiekrecht en daarnaast Juridische Bestuurswetenschappen van 1988-1994 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1995 tot 1999 werkte hij als assistent in opleiding voor de afdeling Internationaal Recht van de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende de periode van 2000-2006 werkte hij als universitair docent  voor de afdeling Algemene Rechtswetenschap aan diezelfde universiteit. In 2003 promoveerde hij op een proefschrift over de (on)rechtmatigheid van humanitaire interventie. Hij verzorgde in Groningen onderwijs in de vakken internationaal recht, staatsrecht, algemene rechtswetenschap en juridische vaardigheden. In september 2006 maakte hij de overstap naar de Universiteit Leiden en trad als universitair docent in dienst van de afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap.

In juli 2013 werd hij benoemd als universitair hoofddocent. Hij verzorgt momenteel onderwijs in de vakken: Grondslagen van het Recht (BA1), Methoden en Technieken van de Rechtswetenschap(Ba1), Rechtstheorie van het Internationaal Publiekrecht (Master) en Recht en Literatuur (keuzevak). Zijn onderzoeksgebieden-interesses zijn: mensenrechten, in het bijzonder de vrijheid van meningsuiting, internationaal recht en het gebruik van geweld, in het bijzonder humanitaire interventies, rechtstheorie van het internationaal publiekrecht en rechtsfilosofie.

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Encyclopedie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 332

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie