Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Dietsje Jolles

Universitair docent

Naam Dr. D.D. Jolles
Telefoon +31 71 527 6683
E-mail d.d.jolles@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Dietsje Jolles is Universitair Docent, verbonden aan de vakgroep Onderwijsstudies van de afdeling Pedagogiek. Dietsje is in 2011 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden met het proefschrift “The changing brain – Neurocognitive development and training of working memory”. Na haar promotie heeft ze 2,5 jaar onderzoek gedaan aan de Universiteit van Stanford, waarvoor ze een Rubicon fellowship ontving.

In haar onderzoek gebruikt Dietsje inzichten uit de ontwikkelingspsychologie en cognitieve neurowetenschappen om een beter beeld te krijgen van de mechanismen die betrokken zijn bij het verwerven van cognitieve en academische vaardigheden.

CV Dietsje Jolles (2014)

Onderzoek

Dietsje’s huidige onderzoek richt zich op de ontwikkeling en training van rekenvaardigheden, in relatie tot plasticiteit in de onderliggende hersennetwerken. Daarbij maakt ze gebruik van interventieparadigma’s en neuroimaging technieken zoals functionele MRI. Haar interesses gaan ook uit naar individuele verschillen in leerprestaties en de invloed van fundamentele cognitieve vaardigheden zoals het werkgeheugen.

Subsidies

Rubicon Fellowship, NWO (2012)

Registraties

Organization for Human Brain Mapping

Relevante links

 

Zie Engelstalig profiel Dietsje Jolles

Universitair docent
Faculteit der Sociale Wetenschappen
Instituut Pedagogische Wetenschappen
Onderwijsstudies
Werkadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A35
Contact
+31 71 527 6683
d.d.jolles@fsw.leidenuniv.nl

Geen relevante nevenwerkzaamheden