Universiteit Leiden

nl en

Dietsje Jolles

Universitair docent

Naam
Dr. D.D. Jolles
Telefoon
+31 71 527 6683
E-mail
d.d.jolles@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Dietsje Jolles is Universitair Docent, verbonden aan de programmagroep Onderwijswetenschappen van de afdeling Pedagogiek. Dietsje is in 2011 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden met het proefschrift “The changing brain – Neurocognitive development and training of working memory”. Na haar promotie heeft ze 2,5 jaar onderzoek gedaan aan de Universiteit van Stanford, waarvoor ze een Rubicon fellowship ontving.

In haar onderzoek gebruikt Dietsje inzichten uit de ontwikkelingspsychologie en cognitieve neurowetenschappen om een beter beeld te krijgen van de mechanismen die betrokken zijn bij het verwerven van cognitieve en academische vaardigheden.

CV Dietsje Jolles (2019)

Onderzoek

Dietsje’s huidige onderzoek richt zich op de ontwikkeling en training van rekenvaardigheden, in relatie tot plasticiteit in de onderliggende hersennetwerken. Daarbij maakt ze gebruik van interventieparadigma’s en neuroimaging technieken zoals functionele MRI. Haar interesses gaan ook uit naar individuele verschillen in leerprestaties en de invloed van fundamentele cognitieve vaardigheden zoals het werkgeheugen.

Subsidies

Rubicon Fellowship, NWO (2012)

Registraties

Organization for Human Brain Mapping

Relevante links

 

Zie Engelstalig profiel Dietsje Jolles

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Onderwijswetenschappen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4B07

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.