Universiteit Leiden

nl en

Anchrit Wille

Bijzonder hoogleraar Transities in de Publieke Sector

Naam
Prof.dr. A.C. Wille
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
a.c.wille@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-7194-4119

Anchrit Wille bekleedt sinds november 2021 de bijzondere leerstoel Transities in de publieke sector die is ingesteld door de Stichting Leerstoelen CAOP (voor link zie kopje profiel). In haar onderzoek werkt ze op het grensvlak van bestuurskunde en politicologie. Centrale thema's zijn onder andere: politiek-ambtelijke verhoudingen in het Nederlands en Europees bestuur; publieke verantwoording, de invloed van experts en beleidsevaluaties; diplomademocratie en opleiding als sociale en politieke scheidslijn, politieke participatie en vertrouwen.

Meer informatie over Anchrit Wille

Anchrit Wille richt zich met haar onderzoek op het grensvlak van bestuurskunde en politicologie. In de afgelopen jaren heeft ze aan een drietal specialistische onderzoekslijnen gewerkt, die hebben geleid tot een reeks van toonaangevende publicaties. De eerst onderzoeklijn is die rond diplomademocratie, meritocratie en opleiding als sociale en politieke scheidslijn. De tweede lijn richt zich op politieke ambtelijke verhoudingen in het Nederlands en Europees bestuur. De derde onderzoekslijn spitst zich toe op publieke verantwoording en de groeiende rol van beleidsanalyses en evaluaties, in het bijzonder het veranderend verantwoordingslandschap en de rol van moderne waakhonden als de ombudsman en de rekenkamer.

Op 21 november 2022 sprak ze haar oratie uit, getiteld ‘De illusie van het politieke primaat. Macht en onmacht van de Nederlandse politiek’

Link naar Stichting Leerstoelen CAOP

Bijzonder hoogleraar Transities in de Publieke Sector

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.121

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.