Universiteit Leiden

nl en

Nieuw editie THGQ over transparantie van de gemeente websites

In november verscheen de 5de editie van de The Hague Governance Quarterly. Hét online platform dat inzichten biedt in de hedendaagse praktijk van publiek beleid en bestuur. Thema ditmaal, transparantie van de Nederlandse gemeente websites.

De gemeentelijke website is het visitekaartje van het lokaal bestuur. Deze websites kunnen een cruciale rol vervullen in het beter beschikbaar en toegankelijk maken van informatie over gemeentelijk beleid en het lokaal bestuur.  Veel burgers nemen, wanneer ze iets over de gemeente willen weten, een kijkje op de website. Geholpen door de smartphone, Twitter, Facebook is het steeds eenvoudiger voor burgers om online informatie te zoeken. De vraag is of ze het ook zullen vinden?

Lees hier de vijfde editie van The Hague Governance Quarterly! 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.