Universiteit Leiden

nl en

Olaf van Vliet in Volkskrant over bijstandsuitkering

Olaf van Vliet is Bijzonder Hoogleraar Sociale Zekerheid en Arbeidsmarktbeleid in Internationaal Perspectief, verbonden aan de Afdeling Economie en aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. ‘Het is electoraal veel interessanter iets te doen voor 66-plussers dan voor mensen in de bijstand,' zegt Van Vliet. 'Die groep is veel groter en politiek bovendien veel beter vertegenwoordigd.’

De Volkskrant besteedde aandacht aan zijn oratie van 7 juni 2019. Met de vergrijzing, zakt het bijstandsniveau steeds verder weg. De afstand van baan naar bijstand wordt steeds groter, legt Van Vliet uit. Hij pleit voor betere monitoring.

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.