Logo Universiteit Leiden.

nl en

Natuurwetenschappen en wiskunde

Links staan de colleges gerangschikt naar datum van het eerste college. Er zijn op dit moment geen colleges natuurwetenschappen en wiskunde waarvoor u zich nog kunt inschrijven. Eind mei, begin juni verschijnen de aanmeldingsformulieren bij elke collegeserie.

HOVO Leiden biedt op het gebied van de natuurwetenschappen een zestal collegereeksen. Sommige stellen nogal wat eisen aan uw bereidheid de colleges voor te bereiden en aan uw wiskundige kennis. Dat geldt vooral voor de reeks over oorsprong en evolutie van het heelal van Johan Bleeker en Ed van den Heuvel. Maar ook wel voor de technische benadering van het leven in de zee van John Videler. De colleges over kunstmatige intelligentie en die over microben hebben meer het karakter van een reeks lezingen. Maar ook de specialisten die deze colleges geven, gaan ervan uit dat u toch over enige voorkennis beschikt.

De colleges geologie van Leo Minnigh op het gebied van bodemgebruik van Nederland zijn gemakkelijker te volgen, evenals die over koken en wetenschap door specialisten van de Hortus botanicus. Bij die laatste serie gaat u ook elke bijeenkomst even de Hortus in.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie