Logo Universiteit Leiden.

nl en

Natuurwetenschappen en wiskunde

Links staan de colleges waar u zich voor kunt inschrijven gerangschikt naar datum van het eerste college. Aanmeldingsformulieren staan onderaan de beschrijvingen van elke collegereeks.

HOVO Leiden biedt op het gebied van de natuurwetenschappen een zestal collegereeksen. Sommige stellen nogal wat eisen aan uw bereidheid de colleges voor te bereiden en aan uw wiskundige kennis. Dat geldt vooral voor de reeks over oorsprong en evolutie van het heelal van Johan Bleeker en Ed van den Heuvel. Maar ook wel voor de technische benadering van het leven in de zee van John Videler. De colleges over kunstmatige intelligentie en die over microben hebben meer het karakter van een reeks lezingen. Maar ook de specialisten die deze colleges geven, gaan ervan uit dat u toch over enige voorkennis beschikt.

De colleges geologie van Leo Minnigh op het gebied van bodemgebruik van Nederland is gemakkelijker te volgen. De serie Koken en wetenschap is voltekend: u kunt zich alleen nog op de wachtlijst laten plaatsen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie