Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kunst en cultuur

Het collegeaanbod op het gebied van de kunsten (voornamelijk beeldende kunst en muziek) en van cultuur in de breedste zin.

Er zijn een heel aantal collegereeksen over beeldende kunst.  U kunt een collegereeks over de late middeleeuwen en de renaissance volgen bij Kathleen Nieuwenhuisen. Nieuwenhuisen behandelt stapsgewijze de kunstgeschiedenis, maar diept in korte series ook bepaalde periodes of kunststromingen meer uit. Dat laatste zal zij in juni doen met de romantiek.

Nederlands kenner en restaurator van schilderijlijsten, Hubert Baija, zal tegen de zomer een reeks geven die u leert wat zijkanten en achterkanten van kunstwerken allemaal te vertellen hebben. Of misschien bent u wel benieuwd naar de vervalsingen van Han van Meegeren en hoe het proces tegen deze meestervervalser verliep. Docent is de jurist Alexander Heldring, de zoon van de advocaat van Van Meegeren.

En zoekt u nog een serie colleges in mei? Dan kunt u terecht bij de colleges die Zoran Kwak geeft in het kader van de Bernini-Caravaggio-tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam. Uiteraard bezoekt u ook de expositie onder leiding van de docent.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.