Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kunst en cultuur

Links staan de colleges waar u zich voor kunt inschrijven gerangschikt naar datum van het eerste college. Aanmeldingsformulieren staan onderaan de beschrijvingen van elke collegereeks.

Nog deze wintermaanden biedt HOVO-colleges over de Rococo door Kathleen Nieuwenhuisen en over Caravaggio en de Caravaggisten door Zoran Kwak. In deze laatste reeks bezoekt u ook de gelijknamige tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht.

Wanneer u de voorkeur geeft aan collegereeksen die zijn opgebouwd uit wekelijkse bijeenkomsten van twee uur kunt u terecht bij de serie Het verhaal van de kunst, een inleiding op de kunstgeschiedenis van de Renaissance tot de hedendaagse kunst. Kathleen Nieuwenhuisen geeft dit college aan de hand van The Story of Art (in vertaling uitgegeven als Eeuwige Schoonheid) van Ernst Gombrich. Voor muziekliefhebbers is er de serie over muziek in Napels, het thema van het festival Oude Muziek Utrecht in zomer 2019. En over Nederlandse film is er een hele serie door filmwetenschapper Peter Verstraten en de bekende Nederlandse cineast Gerard Soeteman.

In de zomer kunt u vervolgens weer intensieve series volgen. Ter gelegenheid van de heropening van stedelijk museum De Lakenhal is er een reeks over Leidse schilderkunst tot ca. 1750 door Zoran Kwak. En u kunt u voorbereiden op de tentoonstelling in Berlijn (nu te zien in Londen) over Mantegna en Bellini. De meesters van Mantua en Venetië vergeleken door Ernest Kurpershoek. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie