Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kunst en cultuur

Het collegeaanbod op het gebied van de kunsten (voornamelijk beeldende kunst en muziek) en van cultuur in de breedste zin.

In januari kunt u colleges van diverse specialisten volgen over het sublieme in literatuur, kunst en filosofie. Natuurlijk gaan deze over het begrip 'het sublieme' maar ook over Duitse literatuur, en over muziek en beeldende kunst uit de 19de eeuw.

Er zijn een heel aantal collegereeksen over beeldende kunst. Omdat 2020 het Raphael-jaar is, verzorgt Ernest Kurpershoek een serie over deze beroemde schilder. Verder kunt u een collegereeks over de late middeleeuwen en de renaissance volgen bij Kathleen Nieuwenhuisen. Nieuwenhuisen behandelt stapsgewijze de kunstgeschiedenis, maar diept in korte series ook bepaalde periodes of kunststromingen meer uit. Dat laatste zal zij in juni doen met de romantiek. En dan zijn er nog colleges over zelfportretten door Zoran Kwak.

Nederlands kenner en restaurator van schilderijlijsten, Hubert Baija, zal tegen de zomer een reeks geven die u leert wat zijkanten en achterkanten van kunstwerken allemaal te vertellen hebben. Of misschien bent u wel benieuwd naar de vervalsingen van Han van Meegeren en hoe het proces tegen deze meestervervalser verliep. Docent is de jurist Alexander Heldring, de zoon van de advocaat van Van Meegeren

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie