Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kunst en cultuur

Links staan de colleges waar u zich voor kunt inschrijven gerangschikt naar datum van het eerste college. Aanmeldingsformulieren staan onderaan de beschrijvingen van elke collegereeks.

Van augustus 2018 t/m januari 2019 biedt HOVO colleges op het gebied van kunst en cultuur: van algemene kunstgeschiedenis door Kathleen Nieuwenhuisen tot hedendaagse ontwikkelingen door Juliette Verhofstad. Waarbij deze laatste colleges vooral over kunst zullen gaan met een conceptueel karakter, maar dat is dan ook een heel belangrijk aspect van de moderne kunst geworden.

Wie zich liever in een bepaalde kunstenaar of kunststijl verdiept kan ook het nodige vinden in het programma. En in januari kunt u een kunststijl bestuderen die zelden in cursussen wordt aangeboden: de rococo. Kunst met een gemaskerd gezicht, zo meent Kathleen Nieuwenhuisen.

Maar er is niet alleen westerse beeldende kunst, Bert Mooiman zal het Weihnachtsoratorium van Bach bespreken en de vele cantates die er deel van uit maken. En Luit Mols die betrokken is bij de expositie Glans en geluk -islamitische kunst in het Gemeentemuseum Den Haag - zal met u deze expositie bezoeken en met enkele andere docenten voorbereiden in een reeks colleges over aardewerk, miniaturen, muziek, poëzie, enz.

De colleges over fresco's in Toscane en Umbrië zijn voltekend. Dat geldt ook voor de serie Caravaggio en de Caravaggisten maar daarvoor is een herhaling georganiseerd in januari, februari.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie